Futbol

Dursun Özbek'ten Ibrahimovic açıklaması

14 Mayıs 2015 Perşembe 11:56 - Son Güncelleme 14 Mayıs 2015 Perşembe 12:07

Galatasaray'ın başkan adaylarından Dursun Özbek, projelerini anlattı.

Galatasaray Kulübü'nün 23 Mayıs Cumartesi günü yapılacak olağan seçimli genel kurulunda başkan adayı olan ve mevcut yönetimde de başkan yardımcılığı görevini üstlenen Dursun Özbek, yönetimde yer aldığı 7 aylık sürenin kendisine büyük katkı sağladığını söyledi.

Özbek, Zlatan Ibrahimovic'i transfer edeceklerine yönelik haberlerle ile ilgili de açıklamalarda bulundu.

"Galatasaray'a başkan olmak zaten her Galatasaraylının hayalidir"

Dursun Özbek, AA'ya yaptığı açıklamada, Galatasaray serüveninin 11 yaşında başladığını belirterek, "Aşağı yukarı 55 sene olmuş. Galatasaray'a başkan olmak zaten her Galatasaraylının hayalidir" dedi.

Duygun Yarsuvat yönetiminde son 7 aydır başkan yardımcılığı görevini üstlenen Özbek, "Oldukça kapsamlı bir görevim var. Şu anda kulüpte finansmandan, mali ve idari yönetimden, mağazacılık, gayrimenkul geliştirme, insan kaynaklarından sorumluyum. Galatasaray Sportif AŞ'de de başkan yardımcısı olduğum göz önüne alınırsa, kulübün hemen hemen bütün birimlerinde birinci derece görev almış durumdayım. Yönetici olduğum 7 aylık süre bana büyük katkı sağladı" diye konuştu.

Özbek, hep Galatasaray'ın içinde olduğunu, son 15 senedir de hizmet eder konumda bulunduğunu kaydederek, şöyle devam etti:

"Belki insanlar bilmiyor ama son 15 yıldan beri Galatasaray'da konaklama sponsoru olarak hizmet verdim. Son 7 aylık dönemde bahsettiğim departmanların bana bağlı olması, Galatasaray'ın içinde haftanın 6 günü ortalama 10 saate varan bir çalışma sürecini getirdi. Bana çok büyük katkısı oldu. Bu süre zarfında Galatasaray'ın nerelerinde hizmet eksiği olduğunu, nerelerinde iyi işler yapıldığını, nerelerde yeni proje gerektiğini görme fırsatım oldu. Dolu dolu geçen bir 7 ay vardı. Galatasaray'ı bugünkü koşullarda tanımak için çok faydası oldu."

"İlk seçildiğimizde, yeniden girme kararı almıştık"

Dursun Özbek, önlerindeki seçime katılma kararıyla ilgili olarak, "Biz zaten 2014 yılı ekim ayında seçimi kazanıp, mazbatamızı aldığımızda, önümüzdeki seçimlere arkadaşlarımızla tekrar girmeyi kararlaştırmıştık" dedi.

Seçime girerken hazırladığı yönetim aday listesinin, geride kalan 6-7 aylık sürecin bir ürünü olduğunu vurgulayan Özbek, "Kısa sürede hazırlanmış bir yönetim değildir. Eski yönetimden 6 arkadaşım şu anda benimle beraber çalışmaya devam ediyor. Hepsi maksimum düzeyde kulübe ne verebileceklerse onu vermek üzere hazırlandılar. Ben de başlarındaydım zaten" şeklinde konuştu.

 "Tecrübesiz" eleştirileri

Dursun Özbek, Galatasaray Kulübü'nde sadece 7 aylık bir yönetim tecrübesi bulunduğu ve bunun başkanlık görevini üstlenmesi için yeterli olmadığı yönündeki eleştirilere katılmadığını dile getirdi. Galatasaray camiasının içinde 55 yıldır bulunduğunu aktaran Özbek, şöyle konuştu:

"Benim 42 yıldır da ticari hayatım var. Geldiğim nokta ortada. Başarı odaklı birisiyim. Şu anda yaklaşık 2 bin kişi yanımda çalışıyor. Bu benim gururla, iftiharla her yerde söylediğim şey. Eğer ben sıfır noktasından başlayıp da bugün 2 bin kişiye ekmek verebiliyorsam, bu benim gururumdur. Sahip olduğum malımla, mülkümle övünmüyorum. Ancak 2 bin kişiye iş olanağı sağladığım için bu benim gurur vesilemdir. Galatasaray'daki 7 aylık sürede benim verdiğim bir mesai var. Bunu bir zaman dilimi içinde değerlendirmeye kalkarsak, her gün 10 saate varan bir çalışma var ve bunu 6 ayla da çarpın. Şunu iddia ediyorum; benim Galatasaray'da verdiğim mesai başka yönetimlerde verilen mesaiden az değildir."

"Favori kelimesini kabul etmiyorum"

Turgay Kıran ve Ahmet Özdoğan'la rakip olarak girdiği seçimde favori olarak gösterilmeyi kabul etmeyen Özbek, "Favori kelimesini kabul etmiyorum. Üç adaylı bir seçim var ve ben herkesin eşit seviyede olduğunu düşünerek çalışmalarımı o ciddiyetle götürüyorum. Hiçbir şekilde peşinen 'şu sonucu alırım, bu sonucu alırım' diye bir yorumum yok. Bütün çabam, Galatasaray genel kuruluna, yani işin asıl patronuna projelerimi anlatarak, bu işin altından kalkabileceğimi göstermek. Ben Galatasaray'a bu faydayı üretebilirim" değerlendirmesinde bulundu.

"Galatasaray'da göreve gelirken, durumun iyiliğine veya kötülüğüne bakılmaz"

Sarı-kırmızılı başkan adayı, Duygun Yarsuvat başkanlığında göreve geldiklerinde, kulübün mali tablosunun basına yansımasının çok kötü gözüktüğünü, bunlara bakmaksızın sadece Galatasaray'ın göreve davetini değerlendirdiklerini ifade etti.

Özbek, Galatasaray'da göreve gelirken, durumun iyiliğine veya kötülüğüne bakılamayacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Eğer Galatasaray'a görev almak için çağırılıyorsanız, bu duruma bakmazsınız. Çok canlı bir örnek vereceğim, geride kalan hafta sonu Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı kapsamında, orada şehit olan ağabeylerimizi ziyarete gittik. Onlar vatan görevine davet edildikleri zaman, hiç düşünmeden ölmeye gittiler. Biz öyle bir ahvadın çocuklarıyız. Galatasaray etiğinde bu vardır. Göreve davet edildiğiniz zaman, durumu iyidir, kötüdür veya borcu vardır, buna bakmazsınız. Alırsınız ve verilen görevi yerine getirirsiniz. Nitekim biz de Duygun Yarsuvat ağabeyimizin başkanlığında bu şekilde görev aldık."

Yönetim olarak çalışıp, detaya indiklerini, gördükleri mali tablonun basına yansıdığı kadar kötü, kara bir tablo olmadığını anlatan Dursun Özbek, Galatasaray'ın dinamiklerinin, gelir seviyesinin bunları aşacak güçte olduğunu söyledi.

"Başarıya koşuyoruz"

Kadın basketbol takımının lig şampiyonu olduğunu, futbolda lider durumda bulunduklarını ve şampiyonluğa yürüdüklerini, kürekte, yüzmede şampiyonluklar kazandıklarını vurgulayan Özbek, 'Amatör, profesyonel ayrımı yapmadan başarıya koşuyoruz. Eğer bahsedildiği kadar kötü bir tablo olsaydı, büyük bir finansal çıkmaz içinde yer alsaydık bunlar olmazdı. Galatasaray'ın şu anda borçları vardır ama gelirleri de vardır. Önemli olan, mevcut borç alacak tablosunun uygun şekilde yönetilmesi. Biz de bunu 7 aylık sürede zaten yaptık. Bugünkü durum onun meyvesidir" şeklinde görüş belirtti

Kaynak üretme zorunluluğu

Galatasaray'da yönetimlerin her zaman için yeni kaynaklar üretme zorunluluğu içinde olduklarının altını çizen Özbek, bunun için projeler hazırladıklarını söyledi.

Özbek, yıllık 50 milyon lira gelir hedeflediklerini belirterek, "Yeni kaynaklar üretmemiz gerekiyor. Eski tarzı sürdürmek, hazırı yemek manasına gelir ve böyle olursa da çabuk dibe oturursunuz. Bizim tüm alanlarda yeni projelerimiz var ve bunları devreye sokacağız. Büyük kaynak yaratma imkanımız var" dedi.

Gayrimenkullerin değerlendirilmesi konusu

Dursun Özbek, Galatasaray'ın gayrimenkullerinin değerlendirilmesiyle ilgili önlerinde bir çok alternatif bulunduğunu belirtti. Mecidiyeköy'de inşasına başlanan otele değinen Özbek, "Şu anda biz oraya 15 milyon dolarlık bir yatırım yapıyoruz. Bittiğinde, bankaların kendi ekspertizleri var, 140 milyon dolarlık bir değer ortaya çıkıyor" diye konuştu.

Galatasaray'ın çok kıymetli gayrimenkullere sahip olduğuna dikkati çeken Özbek, şunları kaydetti:

"Riva'daki arazimiz eski konumunda değil. Oradan sağlanacak faydayı üst seviyeye çıkarmak için, projeyi revize etmeyi düşünüyorum. Riva'yla ilgili proje ilk yapıldığında, üçüncü köprü devrede yoktu. Şimdi bu köprünün yapılması ve bağlantı yollarının arsayı değerlendirmesine bağlı olarak, maksimum getiriyi sağlayacak bir karma proje olabilir. Hem konut hem ticari olabilir. Çünkü bölge değişiyor. Bugünden orada arsa spekülatörleri arazi peşinde koşuyor. Bizim arazimiz de çok güzel bir yerde. 5-6 sene önce yapılmış bir projede ısrar etmek yerine, ne değişiklikler yapabiliriz, nasıl daha fazla rant elde edebiliriz, bunun çalışması içindeyiz."

"Hiçbir şekilde gayrimenkulleri satmayı düşünmüyorum"

Gayrimenkuller konusunda temel amaçlarının, Galatasaray'ın getirisini artırmak olduğunu vurgulayan Özbek, "Bunu yaparken de hiçbir şekilde gayrimenkulleri satmayı düşünmüyorum. Galatasaray'ın malına gerekirse ilave yapmak istiyorum. Satarak borçları ödemek gibi bir planımız yok. Gayrimenkullerden elde edeceğimiz gelirle borçlarımızın tasfiyesini düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

"Ibrahimovic ile ilgili söylentiler benim söylemim değil"

Özbek, seçildiği takdirde Zlatan Ibrahimovic'i transfer edeceklerine yönelik haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Medya'nın bu ismi yazdığını kaydeden Özbek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ibrahimovic ile ilgili söylentiler benim söylemim değil. Ben böyle bir söylem içinde bulunmadım. Özellikle şu kritik dönemde böyle bir söylem içine girmenin ne kadar yanlış olacağının farkındayım. Öyle bir tasarrufum ve düşüncem yok. Zlatan Ibrahimovic çok önemli bir isim fakat bu, bugünün işi değil. Biz şu anda şampiyonluk yarışındayız. Sadece şampiyonluğa odaklanmışız. Dördüncü yıldızdan başka bir şey düşünmüyoruz. Transfer, seçildikten sonraki iş. Bu manada ne bir söylemim ne de bir yorumum var. Bunu yakıştırmışlar ve bu şekilde yazmışlar."

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz