Futbol

Efsane kadro TPFD'nin yönetiminde

14 Mart 2015 Cumartesi 15:11 - Son Güncelleme 14 Mart 2015 Cumartesi 15:21

Profesyonel Futbolcular Derneği'nin yeni yönetimi belli oldu.

Türkiye Profesyonel Futbolcular Derneği'nin (TPFD) olağan seçimli genel kurulunda, Ayhan Akbin yeniden başkanlığa seçildi.

Bir otelde gerçekleştirilen genel kurula, Galatasaray'ın eski teknik direktörleri Bülent Korkmaz ve Bülent Ünder, Beşiktaş'ın eski teknik direktörlerinden Tayfur Havutçu ile eski futbolculardan Tanju Çolak, Alpay Özalan, Recep Çetin, Tümer Metin, Hakan Ünsal, Mert Korkmaz ve Fatih Akyel gibi isimler katıldı.

Divan kurulu başkanlığına Levent Nazifoğlu'nun seçildiği genel kurulda, faaliyet ve denetleme raporlarının okunmasının ardından yönetim kurulu idari ve mali yönden ibra edildi. Genel kurulda tahmini bütçe ve yeni tüzük de kabul edildi.

Genel kurulda, tek liste halinde seçime gidilirken mevcut başkan Ayhan Akbin, yeniden başkanlığa getirildi. Akbin'in yönetim kurulunda şu isimler yer aldı:

İkinci başkan Tanju Çolak, genel sekreter Hakan Ünsal, muhasip üye Ogün Temizkanoğlu, üyeler Alpay Özalan, Bülent Korkmaz, Recep Çetin, Tayfur Havutçu, Tolunay Kafkas, Tümer Metin ve Ümit Davala.

Yedek üyelerde ise Hamza Hamzaoğlu, Ertuğrul Sağlam, Abdullah Avcı, Okan Buruk, Orhan Çıkırıkcı, Hami Mandıralı, Ergün Penbe, Soner Tolungüç ve İbrahim Üzülmez yer aldı.

Akbin: "Türk futbolunun gelişimine katkı sağlamak istiyoruz"

Genel kurulun ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Ayhan Akbin, Türkiye Profesyonel Futbolcular Derneğini, dünyadaki ve Avrupa'daki dernekler seviyesine çıkarmak istediklerini söyledi.

"Genel kurulda, Türk futboluna adını altın harflerle yazdırmış, herkesin sevdiği insanlar vardı" diyen Akbin, "Derneğin bu durumda olmasına onların da gönlü razı olmadı. Görev teklifimi kabul ettiler ve hepsi buraya geldi. Bu dernek, dünyadaki ve Avrupa'daki dernekler seviyesinde olacak" diye konuştu.

Derneğin hem faal hem de futbolu bırakmış profesyonel futbolcuların haklarını koruyacağını ifade eden Akbin, dernek olarak Türk futbolunun gelişimine katkı sağlamak istediklerini sözlerine ekledi.

Seçimin ardından teşekkür konuşması için kürsüye gelen ikinci başkan Tanju Çolak ise Türk futbolunu sahiplenmeleri gerektiğini belirterek, "Artık Türk futbolunu yönetme, Türk futbolunun içinde olma zamanı gelmiştir. Bu ekip birlik olursa, aşamayacağı hiçbir engel yok" dedi.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz