Futbol

Emenike ve Diego kulübede

03 Ocak 2015 Cumartesi 19:44 - Son Güncelleme 03 Ocak 2015 Cumartesi 19:54

Fenerbahçe'de Başakşehir maçında Emenike ve Diego yedek soyundu.

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasındaki İstanbul Başakşehir karşılaşmasında, geçen haftaki lig maçına göre ilk 11'de tek değişiklikle sahaya çıktı.

Ligin 15. haftasında Mersin İdmanyurdu maçında ilk 11'de oynayan Alves, sakatlığı nedeniyle İstanbul Başakşehir maçında forma giyemedi. Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Alves'in yerine savunmada Egemen Korkmaz'ın yanında Bekir İrtegün'e ilk 11'de yer verdi.

Ligde en son 13. haftadaki Sivasspor maçında 90 dakika oynayan Bekir, 2 maçın ardından yeniden ilk 11'de görev aldı. 14. haftada Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyespor maçında sarı kart cezalısı olduğu için forma giyemeyen Bekir, 15. haftada Mersin İdmanyurdu maçında ise yedek soyundu ve son 14 dakika oynadı.

Alper Potuk 11'de, Emenike yedek

Geçen hafta oynanan Mersin İdmanyurdu maçında sarı kart cezalısı ve sakat olması nedeniyle forma giyemeyen Emenike'nin yerine ligde 3 maç sonra 11 kişilik kadroya giren Alpek Potuk, İstanbul Başakşehir maçına da ilk 11'de çıktı.

Cezası biten ve sakatlığı düzelen Emenike ise İstanbul Başakşehir maçında yedekler arasında yer aldı. Sakatlığı geçen Meireles de 11 kişilik kadroda şans buldu.

Fenerbahçe'de Mersin İdmanyurdu maçında olduğu gibi forvette yine Sow görev aldı.

Diego yedek

Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Diego Ribas, ligde yine yedek kaldı.

Ligde en son 10. haftadaki Bursaspor maçında ilk 11'de forma giyen, bu maçta yaşadığı sakatlığın ardından bir süre takımdan ayrı kalan Diego, tedavisinin tamamlanmasının ardından Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor ve Mersin İdmanyurdu maçlarında da yedek kulübesinde oturmuştu.

Sarı-lacivertilerde sakatlıkları bulunan ve teknik heyetten izin alarak ülkelerine giden Webo ile Alves'in yanı sıra Serdar Kesimal da maç kadrosunda yer alamadı.

Semih Şentürk ilk kez Fenerbahçe'ye karşı

İstanbul Başakşehir'in golcüsü Semih Şentürk, ilk kez eski takımı Fenerbahçe'ye karşı forma giydi.

Kariyerinin önemli bölümünü Fenerbahçe'de geçiren Semih, sarı-lacivertli takımda 2013-2014 sezonu öncesinde kadro dışı kalmış ve yaz döneminde başka bir kulübe transfer olamayınca ligin ilk yarısında takımdan ayrı çalışmalarını sürdürmüştü. Devre arasında Medical Park Antalyaspor'a transfer olan Semih, Akdeniz ekibinin 29. haftada Kadıköy'deki maçında eski takımına karşı forma giymemişti.

Semih, 2000-2001 sezonundan itibaren sarı-lacivertli formayı giydiği 12 sezonda 205 maçta 56 gol atmıştı.

Semih Şentürk, 2007-2008 sezonundaki başarısıyla, Aykut Kocaman'ın 1994-1995 sezonunda elde ettiği üçüncü gol krallığının ardından Fenerbahçe'de krallık tacını takan son Türk futbolcu oldu.

Karşılaşma öncesi Fenerbahçeli bazı futbolcular, İstanbul Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı'nın yanına giderek, tokalaştı.

Tribünlerde yine boşluklar

Fenerbahçeli taraftarlar, bu sezon diğer maçlarda da olduğu gibi karşılaşmaya fazla ilgi göstermedi.

Yöneticilerin ve futbolcuların çağrısına rağmen Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı tribünlerinin yine büyük bölümü boş kaldı. En çok boş kalan tribün, bilet satışı yapılmayan okul tarafındaki kale arkası tribünü oldu.

Karşılaşmayı, az sayıdaki İstanbul Başakşehir taraftarı da misafir seyirci tribününden takip etti.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz