Futbol

'En büyük şansı Güneş'

11 Nisan 2019 Perşembe 09:06 - Son Güncelleme 11 Nisan 2019 Perşembe 09:14

Eski Fenerbahçe kalecisi Fevzi Layiç, Beşiktaşlı Adem Ljajic'in kuzeni. Eski kaleci, kuzeni Ljajic'in Beşiktaş'taki performansını yorumladı.

Bir dönem Fenerbahçe'nin de kalesini koruyan Fevzi Layiç, Beşiktaş'ın yıldız futbolcusu Adem Ljacic'in kuzeni.

Türkiye'de Başakşehir, Göztepe, Alanya, Akhisar gibi takımlarda da kaleci antrenörlüğü yapan ve son olarak Saffet Susic'in ekibinde yer alan Layiç, kuzeni Adem'i Fanatik Gazetesi'ne anlattı.

Layiç, Şenol Güneş'in Adem için bir şans olduğuna değindi: “Partizan’a gitmeden önce Fenerbahçe altyapısına önerilmiş, ancak beğenilmemişti. Çok büyük potansiyeli vardı zaten ama Şenol Güneş gibi yıldızları parlatan bir hocayla çalışması en büyük şansı oldu. Çok daha fazlasını yapacak”

Adem Ljajic’in baba tarafından kuzeni olduğunu ve kariyer gelişimini çok yakından takip ettiğini ifade eden Layiç, “Novi Pazar’da oynarken, Partizan’a gitmeden önce Fenerbahçe altyapısına önerilmişti, fakat o dönem gözden kaçmıştı. Büyük bir potansiyel olarak Avrupa futboluna giriş yaptı, önemli bonservis paraları ödendi. Beşiktaş’la adı anılmaya başladığında zaten çok sevinmiştim. Çünkü oyun stili olarak Şenol Güneş’e çok uyan bir isimdi. Nitekim gelinen noktada yıldız potansiyelini Şenol hocanın oyun sistemi içerisinde ortaya çıkardı” dedi.

Şenol Güneş’in ülke futboluna ve futbolcularına katkısına da dikkat çeken Fevzi Layiç, “Bugün Süper Lig’de ne yaptığını bilerek oynayan iki takım varsa biri Beşiktaş’tır, diğeri de Başakşehir. Çok net olarak Beşiktaş’ın saha içerisinde ne yaptığını görebiliyorsunuz. Bu da Ljajic gibi yetenekli oyuncuların performanslarını yukarı taşımasına yardımcı oluyor. Şenol hocanın Türk futbolunda, son olarak Beşiktaş’ta parlattığı oyuncuları saymaya gerek yok. Ljajic de bunların sonuncusu oldu. Beşiktaş opsiyonunu kullanarak ondan uzun seneler çok büyük katkılar alacaktır. Bundan hiç şüphem yok. Zaten her fırsatta burada ne kadar mutlu olduğunu söylüyor” ifadelerini kullandı.
 
Kaynak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz