Futbol

"Enteresan bir lig"

26 Şubat 2015 Perşembe 11:43 - Son Güncelleme 26 Şubat 2015 Perşembe 11:47

Gaziantepspor ekonomik ve genç kadrosuyla ligde başarıyı yakaladı.

Spor Toto Süper Lig takımlarından Gaziantepspor'un teknik direktörü Okan Buruk, genç ve ekonomik kadroya sahip olmalarına rağmen önemli başarı yakaladıklarını söyledi.

Buruk, yaptığı açıklamada, topladıkları 27 puanla sıralamada 8. sırada yer aldıklarını belirtti.

Futbolcuların mevcut durum itibariyle güzel işler yaptığını ifade eden Buruk, Süper Lig'deki birçok takımın ciddi bütçeler ayırarak sezona başladığını vurguladı.

Gaziantepspor'un ise kadro olarak birçok takımdan farklı olduğunu dile getiren Buruk, "Harcadığımız para itibariyle ligin en ekonomik kadrosuna sahip takımlardan biriyiz. Ayrıca en genç kadrosu bulunan 3 takımdan da biriyiz. Kulübün maddi anlamda biraz toparlanması için sezon başında böyle bir yok izledik" dedi.

Devre arasında maliyetli oyuncuların gönderildiğine işaret eden Buruk, birçok kulüp önemli harcamalar yaparken kendilerinin bazı oyuncuları satarak kulübe gelir sağladıklarını kaydetti.

Kulübün geleceği açısından olumlu adımlar atıldığına dikkati çeken Buruk, şöyle konuştu:

"Puan cetvelinde bulunduğumuz konum önemli bir başarı ama şu an herhangi bir hedefe ulaşmış değiliz. Bunun devamını getirmeliyiz. Kulübün geleceğini şekillendirecek galibiyetlere ihtiyacımız var. Bunu da başaracağımıza inanıyorum. Çünkü takımda gerçekten düzgün oyuncu yapısı var. Gaziantep'ten çok fazla destek alamıyoruz, hatta hiç destek almıyoruz desek yeridir. Sağolsun seyircilerimiz zaman zaman gelip takımın manevi olarak yanında oluyor ama bu takımın her kesimden destek görmesi lazım. Kendi çabalarımızla bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Şu ana kadar topladığımız puan çok iyi ama bunun üzerine koyarak ilerlememiz gerekiyor."

"Enteresan bir lig"

Buruk, Spor Toto Süper Ligi "enteresan bir lig" olarak nitelendirdi.

Hedeflerinin üst sıralar olduğuna işaret eden Buruk, şunları kaydetti:

"Avrupa iddiasıyla lige başlayıp düşme potasında olan, ciddi yatırımlar yapıp alt sıralarda kalan takımları da görüyoruz. Bir iki maç iyi hava yakaladığınızda ilk 6'da yer alabiliyor, bir iki maç kötü gidince ligin dibinde yer alabiliyorsunuz. Şu anki hedefimiz, üst sıralara çıkmak. Bu hafta Kasımpaşa'yı yenebilirsek ilk 6 şansımız devam edecektir."

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz