Futbol

Erciyesspor "ateş hattı"nda

23 Mart 2015 Pazartesi 12:26 - Son Güncelleme 23 Mart 2015 Pazartesi 12:30

K.Erciyes, son maçlarda aldığı yenilgilerle ligde kalma yolunda büyük yara aldı.

Spor Toto Süper Lig'de küme düşme hattından uzaklaşma mücadelesi veren Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor, son maçlarda aldığı mağlubiyetlerle rakipleriyle puan farkının daha da açılmasına engel olamayarak, ligde kalma yolunda büyük yara aldı.

Sezona teknik direktör Bülent Korkmaz yönetiminde başlayan ve kötü sonuçların ardından 10. hafta sonunda Korkmaz ile yollarını ayıran mavi-siyahlı ekip, 5 hafta süren Uğur Tütüneker döneminin ardından yoluna Mehmet Özdilek ile devam etti.

Özdilek yönetiminde ligde çıktığı 9 maçın 2'sinden galibiyetle, 7'sinden mağlubiyetle ayrılarak beklentilerin altında kalan Kayseri Erciyesspor, son haftalarda aldığı başarısız sonuçlarla taraftarını üzdü.

Korkmaz ve Tütüneker'in takımın başında olduğu 16 maçlık periyotta 2 hafta küme düşme hattının içinde yer alan Kayseri temsilcisi, Özdilek yönetimindeki son 9 haftanın 6'sında "ateş hattı"nın içinde yer alarak, ligden düşme korkusunu hissetmeye başladı.

Sezonun bitimine 9 hafta kala küme düşme hattının üzerindeki en yakın iki rakibinden 7 puan geride kalan Kayseri Erciyesspor'u zorlu maçlar bekliyor.

Ligin 26. haftasında deplasmanda Bursaspor ile karşılaşacak Kayseri Erciyesspor, lige milli maçlar dolayısıyla verilen arayı en iyi şekilde değerlendirerek küme düşme hattından kurtulmayı hedefliyor.

"Bu puanları almak için mücadele vereceğiz"

Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor Kulübü Basın Sözcüsü Kaan Savruk, AA'ya yaptığı açıklamada , iyi bir kadroya sahip olduklarını ancak takımın geride kalan haftalarda istedikleri performansı ortaya koyamadığını söyledi.

Matematiksel şansları sürdüğü müddetçe "savaşmaya" devam edeceklerini anlatan Savruk, şunları kaydetti:

"Sezona büyük umutlarla başlamıştık ama gelinen noktada durum ortada. Ligdeki çok takımdan daha iyi kadromuz var ama bir türlü hedeflediğimiz sonuca ulaşamadık. Ligin bitmesine 9 hafta kaldı. 9 maç 27 puan eder, biz bu puanları almak için mücadele vereceğiz. 9 karşılaşmanın 5'ini sahamızda oynayacağız. Saha avantajımızı artık kullanmak istiyoruz. Biz takımımıza güveniyoruz, kalan 9 haftayı iyi bir şekilde değerlendirerek ligde kalacağımızı düşünüyorum. İnşallah taraftarımızın desteğiyle bu takım iyi noktalarda ligi bitirecek."

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz