Futbol

Erciyes'te hasrete son!

26 Ocak 2015 Pazartesi 12:43 - Son Güncelleme 26 Ocak 2015 Pazartesi 12:50

K. Erciyesspor, K. Karabükspor'u 2-1 yenerek, galibiyet hasretine son verdi.

Spor Toto Süper Lig'de yaklaşık 9 aydır deplasman galibiyeti bulunmayan Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor, Kardemir Karabükspor'u 2-1 yenerek, dış sahada uzun süren galibiyet hasretine son verdi.

2013-2014 sezonunun 31. haftasında 27 Nisan'da Eskişehirspor'u 1-0 yenerek, son deplasman galibiyetini alan Kayseri temsilcisi, o karşılaşmanın ardından dış sahada tam 273 gün 3 puana hasret kaldı.

Eskişehirspor maçının ardından deplasmanda oynadığı 9 karşılaşmada 3 puanı hanesine yazdıramayan mavi-siyahlı ekip, dış sahadaki şanssızlığını ligin 17. haftasında Kardemir Karabükspor karşısında sonlandırdı.

Karşılaşmaya yeni teknik direktörü Mehmet Özdilek yönetiminde çıkan Kayseri temsilcisi 1-0 yenik duruma düşmesine rağmen devre arasında takıma katılan eski Real Madridli futbolcu Royston Drenthe'in şık golüyle beraberliği yakaladı ve maçın sonlarına doğru da Edinho'nin golüyle de karşılamadan 3 puanla ayrılan taraf oldu.

Bu galibiyetle uzun süren deplasman hasretine son veren Kayseri Erciyesspor, Uğur Tütüneker'in istifa etmesinin ardından teknik direktörlüğe getirilen "Şifo" lakaplı Mehmet Özdilek yönetiminde çıktığı ilk maçı kazanarak, yeni teknik direktörüyle iyi bir başlangıç gerçekleştirdi.

"Galibiyetlerin devamı gelecek"

Kayseri Erciyesspor Basın Sözcüsü Kaan Savruk, AA muhabirine, yaptığı açıklamada, ligde uzun bir aranın ardından galip gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Ligin ikinci yarısına hazır olduklarına dikkati çeken Savruk, "Yeni teknik direktörümüz ve yeni transferlerimizle devre arasında verimli bir kampımız oldu. Kampta teknik direktörümüz takımı tanıma fırsatı buldu. İyi bir hazırlık döneminin ardından Kardemir Karabükspor'un karşısına çıktık" diye konuştu.

Kardemir Karabükspor karşısında alt sıralardan kurtulma adına çok önemli bir galibiyete imza attıklarını dile getiren Savruk, şöyle devam etti:

"Zor bir deplasmanda iyi mücadele ederek, haklı bir galibiyet aldık. Takımımız maçın başından sonuna kadar sahada futbol adına yapılması gereken her şeyi yaptı. Galibiyetten dolayı teknik heyetimizi ve futbolcularımızı kutluyorum. Bu galibiyetin bizim için anlamı üç puandan daha fazla. Çünkü geçen sezon deplasmanda Eskişehirspor karşısında aldığımız galibiyetten sonra dış sahada 3 puana hasret kalmıştık."

Takımın kısa sürede seri galibiyetler alarak, üst sıralara yükseleceğini ifade eden Savruk, "İyi bir kadroya sahibiz. Maalesef ligin başından beri talihsizlikler yaşadık. Galibiyetlerin devamı gelecek. İnşallah sezon sonuna kadar iyi futbol oynayarak, taraftarımızın yüzünü güldürecek sonuçlar alacağız" diye konuştu.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz