Futbol

Ersun Yanal kullandığı teknolojinin meyvesini aldı

28 Ağustos 2019 Çarşamba 16:46 - Son Güncelleme 28 Ağustos 2019 Çarşamba 17:01

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, antrenmanlarda anlık analizler ile oyuncularının gelişimini yakından takip ederken maç esnasında oyuna müdahale şansını da yakalıyor.

Tecrübeli teknik adam, antrenman sırasında korner, taç ve serbest vuruşlar sırasında oyuncularını anlık gözlemlerken, çalışmasının meyvesini de sezonun ilk maçında aldı.

Gazişehir maçında Emre Belözoğlu’nun yerde kalarak, kazandırdığı penaltı öncesi kullanılan köşe vuruşu Fenerbahçe’nin antrenmanlardaki çalışmalarının karşılığı oldu. Ersun Yanal, antrenmanlarda pozisyonları yakından takip ederken, oyuncularla da pozisyonları değerlendiriyor.

Antrenmanların yanı sıra Ersun Yanal ve ekibi, analiz ekibinin ev sahibi olduğu maçlarda tepe kamerasından çektiği görüntüleri de maç sırasında canlı olarak takip edebiliyor ve gerektiğinde de oyuna müdahale etme şansı yakalıyor.

Anlık analizin Türkiye’de maçlarda ilk defa kullanan Ersun Yanal ve ekibi dünyada da bu çalışmayı yapan birkaç kulüpten birisi olarak dikkat çekiyor. Gazişehir ile oynanan maçta bu sistemi uygulayan Fenerbahçe, bu sene evinde oynayacağı ikinci maç olan Trabzonspor maçında da aynı sistemi kullanacak. 

Kaynak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz