Futbol

Ersun Yanal'dan 5-1'lik galibiyet yorumu

26 Ekim 2019 Cumartesi 23:53 - Son Güncelleme 27 Ekim 2019 Pazar 00:00

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Süper Lig'in 9. haftasında İttifak Holding Konyaspor'u 5-1 yendikleri karşılaşmayla ilgili, "Tam takım olduğumuzda taraftarlarımıza neler yapabileceğimizi gösterdiğimiz bir maç oldu." dedi.

Müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Ersun Yanal, kanat oyuncularının takıma katılmasının oyunlarını etkilediğini vurgulayarak, "Tam takım olduğumuzda taraftarlarımıza neler yapabileceğimizi gösterdiğimiz bir maç oldu. Özellikle kanat oyucularımızın oyuna katkısıyla koştuğumuz yolda daha iyi gideceğimizi düşünüyorum. Fenerbahçe taraftarlarına bu yolda umut verdiğimizi düşünüyorum. Takımımız tamamlandığında daha iyi performans vereceğimizin en azından mesajını verdik. Bu yolda bu mesajı güçlendirerek devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

"Yaklaşık 6 maç kanat ve beklerimiz yoktu"

İttifak Holding Konyaspor'un Türkiye'de kapalı savunmayı en iyi yapan takımlardan biri olduğunu anlatan Yanal, "Disiplinlerinden dolayı bu sertliği uzun süre devam ettiren bir takım. Sezon başından bu yana eksik devam ettik. Birçok oyuncumuzu kullanamadık. Onlar döndükçe daha farklı oyunlar ortaya çıkacağının mesajını verdik. Rodrigues bunlardan birisi. Yaklaşık 6 maç kanat ve beklerimiz yoktu. Onlar katıldıkça ve performansları arttıkça alternatiflerimiz artıyor. Bugün sevindirici olan başka bir şey de farklı oyuncularımızın skora katkısıydı. Pozisyon da vermedik. Pozisyon vermediğimizde takımımızın çok daha kendine öz güveni olacaktır. Özetle henüz koşmasak da yürüdüğümüzün ayak sesleri en azından oyuncularımızın performasıyla ortaya çıkmış oldu." değerlendirmesinde bulundu.

Ozan Tufan'ı övdü: "Türk futbolu için çok önemli bir karakter"

Bu sezon ilk golünü atan futbolcusu Ozan Tufan'ı da öven Ersun Yanal, "Ozan Tufan, Türk futbolu için çok önemli bir karakter. Şu anda çok profesyonelce bir süreci yönetiyor. Ozan bizim camiamız, takımımız için önemli bir oyuncu oldu. Kaybetmiş olduğu senelerin önüne geçecek. Milli takım için de önemli bir karakter oldu." diye konuştu.

Sezon başından bu yana yaşadıkları sakatlık sorunlarına da vurgu yapan Yanal, "Sakatlıklar, tuhaf sakatlıklardı. 30 senedir bu işin içindeyim rastlamadığım sakatlıklarla karşı karşıya kaldım. Oyuncularımız daha performanlarının belli noktasındalar. Dediğim gibi biz bugün Fenerbahçe'nin kanatları geldiğinde, takım bütün olduğunda ayak seslerini hissettirdik." yorumunu yaptı.

Her oyuncusuna şans geleceğini aktaran Yanal, taraftara da değinerek, "Taraftarımızın istediği mücadele vardı. Onlar da oyunu taçlandırıyor. Taraftarlarımız bizi nereye çağırırsa biz oraya koşarız." diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: AA

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz