Futbol

Erzurum futbol takımlarını bekliyor

18 Haziran 2015 Perşembe 12:01 - Son Güncelleme 18 Haziran 2015 Perşembe 12:10

Yaklaşık 50 futbol takımı Erzurum'a geliyor.

Spor Toto Süper Lig ekipleri Torku Konyaspor ve Akhisar Belediyespor'un yanı sıra Gürcistan, İran ve Azerbaycan ile farklı ülkelerden gelecek yaklaşık 50 futbol takımı, ilk hazırlıklarını, 2 bin rakımlı Erzurum Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'nde yapacak.

Açılışı Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim tarafından yapılan Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'nde, futbol takımlarının sezon öncesi kampları için tüm hazırlıklar tamamlandı.

Palandöken Dağı eteğinde 75 bin metrekare alan üzerinde kurulan 2 bin rakımdaki merkez, 4'ü UEFA standartlarında 5 antrenman sahasıyla gelecek takımları bekliyor.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Spor Kültür Sanat AŞ Genel Müdürü Ahmet Dal, yaptığı açıklamada, Erzurum'a geçtiğimiz yıl kazandırılan merkezde, bu yıl biraz daha genişletilmiş ve profesyonelleşmiş bir yapı oluşturulduğunu söyledi.

Bu dönem için yurt içi ve yurt dışından takımların kamp talebi olduğunu belirten Dal, şunları kaydetti:

"Torku Konyaspor, Akhisar Belediyespor ve 1461 Trabzon ile Gürcistan liginde mücadele eden 4, Azerbaycan'dan ise 2 profesyonel takımın gelmesi kesinleşti. Ayrıca İran'dan ve farklı ülkelerden kamp yapma talepleri var. Buranın çok yüksek bir potansiyeli var. Otellerin, şehrin ve sahaların kapasitesi yettiği müddetçe buraya takımları bekliyoruz. Geçtiğimiz yıl 20 civarında takım geldi. Bu yıl sayıyı biraz daha artırmanın planlarını yapıyoruz."

"Erzurum ve Türkiye'nin tanıtımına katkı yapmak istiyoruz"

Dal, bu kamp merkeziyle Erzurum ve Türkiye'nin tanıtımına katkıda bulunmak istediklerini ve spor turizmi açısından kentin tanıtılmasının öncelikli hedeflerinden biri olduğunu ifade etti.

Erzurum'da çok yüksek bir potansiyel ve futbol sevgisi bulunduğunu belirten Dal, "Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in bize göstermiş olduğu bir hedef var; Erzurum'u sporda dünya şehri yapmak. Bu hedef doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutarak onları sporla buluşturmak için yoğun çaba içerisindeyiz" şeklinde konuştu.

Ahmet Dal, takımların Erzurum'a gelerek kamp yapmalarının gençlerin spora kanalize edilmesi noktasında çok önemli olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Erzurum, gerek bölgenin gerekse Türkiye'nin önemli merkezlerinden birisi olacak. Burası spor turizmi açısından çok önemli bir yer. Yapılacak yeni sahalarla burayı bir kamp merkezi haline getirmeyi düşünüyoruz."

Yüksek irtifa antrenmanlarının sporculara farklı fiziksel katkılar sağladığını dile getiren Dal, 2 bin metre yükseklikte yapılan yarım saatlik antrenmanın, deniz seviyesinde yapılan bir saatlik antrenmandan daha çok katkı sağladığını aktardı.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve Futbol Direktörü Fatih Terim'in de geçtiğimiz ay kente geldiğini anımsatan Dal, A Milli Futbol takımının da hazırlanacağı organizasyonlar öncesi burada kamp yapmasını çok istediklerini sözlerine ekledi.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz