Futbol

"Es es"e kötü haber; 3 ay yok

01 Haziran 2014 Pazar 12:39 - Son Güncelleme 01 Haziran 2014 Pazar 12:42

Eskişehirspor forması giyen Jerry Akaminko, Hollanda - Gana maçında sakatlandı.

 Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Eskişehirspor forması giyen ve bu yaz Brezilya'da düzenlenecek  2014 FIFA Dünya Kupası kapsamında Gana Milli Takımı kadrosuna dahil edilen savunma oyuncusu Jerry Akaminko'dan kötü haber geldi.

Dünya Kupası öncesinde Hollanda ile Gana arasında oynanan hazırlık maçında sol ayak bileğinin üzerine ters düşerek sakatlanan 26 yaşındaki oyuncunun, Dünya Kupası'nda forma giyemeceği açıklandı.

Eskişehirspor forması giyen başarılı oyuncunun durumu hakkında açıklama yapan milli takım doktoru Baba Adamu, deneyimli oyuncunun sakatlığını doğrularken ayrıca sakatlığın ciddi olduğunu ve iyileşme sürecinin en az 3 ay süreceğinin altını çizdi.

Baba Adamu ayrıca, "Sol ayak bileği ekleminde çatlak olduğunu gösteren röntgen sonuçları elimizde. Bu fibula kemiğinde çatlak olduğu anlamına geliyor. Futbolcumuz ameliyat olmak zorunda. Akaminko'nun tamamen iyileşmesi ve yeniden futbol oynamaya başlaması en az 3 ay sürecek." dedi.

Henüz nihai kadrosu açıklanmayan Gana'da, teknik patron Kwesi Appiah'ın Jerry Akaminko'yu kadrodan çıkarmasına kesin gözüyle bakılıyor. 

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz