Futbol

Eskişehirspor'dan iyimser açıklama

06 Haziran 2014 Cuma 19:58 - Son Güncelleme 06 Haziran 2014 Cuma 20:26

Eskişehirspor Başkanı Mesut Hoşcan, UEFA'nın men cezasını yorumladı.

UEFA Tahkim Kurulu'nun Sivasspor ve Eskişehirspor'a tedbiren 1 yıl Avrupa'dan men cezası vermesiyle ilgili ilk tepki Es-Es'ten geldi.

 "Kararda ‘1 yıl yasaklanmıştır’ demiyor. Hemen CAS’a müracaat edeceğiz"

Eskişehirspor Başkanı Mesut Hoşcan, “Öncelikle UEFA’dan gelen kararda ‘1 yıl yasaklanmıştır’ demiyor, ‘1 yıl katılamama durumu’ diyor. Hemen CAS’a müracaat edeceğiz. Bu kararın CAS’tan döneceğini umuyoruz. 2 yıl ceza istenmişken 1 yıl verilmesi ve para cezası talebinin de kabul edilmemesi gibi bir olumlu taraf da var. Yalnız genel olarak görüyoruz ki, her şey 3 Temmuz sürecine dönüyor” dedi. 

 "Kararın düzeltilmesi için CAS'a müracaat edeceğiz"

Eskişehirspor Kulübü Basın Sözcüsü Bekir Sıtkı Saraç ise UEFA Tahkim Kurulu'nun, Eskişehirspor'a verdiği Avrupa kupalarından 1 yıl men kararına ilişkin, kararın düzeltilmesi için Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) müracaat edeceklerini söyledi.

Saraç, AA'ya yaptığı açıklamada, UEFA Tahkim Kurulu'nun kararının kendilerini çok üzdüğünü kaydetti.

"UEFA'nın kararını haksız buluyoruz"

Eskişehirspor'un hiçbir zaman şike ile adının anılmadığını ifade eden Saraç, şöyle konuştu:

"Biz şikeyle sonuna kadar mücadele ettik. UEFA'nın kararını haksız buluyoruz. Bu karar, Eskişehirspor camiasını adeta yaralamıştır. Kararın düzeltilmesi için CAS'a müracaat edeceğiz. 27 Haziran'da Avrupa kupaları kuraları çekilecek. CAS'ın kura çekimleri öncesinde toplanmasını talep ediyoruz. Bu isteğimizin CAS tarafından da olumlu karşılanacağını umuyorum. CAS'ın kararıyla haklı olduğumuzun ortaya çıkacağını ümit ediyoruz."

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz