Futbol

"Favori Fenerbahçe"

31 Ekim 2013 Perşembe 14:53 - Son Güncelleme 31 Ekim 2013 Perşembe 17:51

Daum: "Bu müsabakaya favori olarak biz girmiyoruz, Fenerbahçe giriyor"

Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe ile oynayacakları karşılaşmaya ilişkin, "Bu müsabakaya favori olarak biz girmiyoruz, Fenerbahçe giriyor. Fenerbahçe eğer bizi ciddiye almazsa o zaman şansımız daha fazla olacaktır" dedi.

Alman çalıştırıcı, müsabakanın oynanacağı Atatürk Stadı'nda basına kapalı gerçekleştirilen antrenman sonrası düzenlediği basın toplantısında, 2 Kasım akşamı ligin en kuvvetli takımlarından lider Fenerbahçe ile karşılaşacaklarını söyledi.

Sarı-lacivertli takımın, çok iyi, mükemmel futbolculardan kurulu olduğunu belirten Daum, "Bu müsabakaya favori olarak biz girmiyoruz, Fenerbahçe giriyor. Fenerbahçe eğer bizi ciddiye almazsa o zaman şansımız daha fazla olacaktır" ifadesini kullandı.

Karşılaşmada üst düzey bir performans sergilemeleri gerektiğini vurgulayan Daum, en kuvvetli yönlerinin, yeşil-beyazlı taraftarlar olduğunu anlattı.

Hatalarının asgari düzeyde kalması gerektiğini bildiren Daum şöyle konuştu:

"Her müsabakadaki gibi ayağımıza gelen gol fırsatlarını değerlendirmek istiyoruz. Rakibimizi çok iyi analiz ettik. Futbolcularımızla bunu konuştuk. Burada kesinlikle en kuvvetli yönümüzü de unutmamamız gerektiğini vurguladık. Futbolcularımızdan beklentim şudur; kesinlikle müsabakada herkesin her şeyi ortaya koymasını, mücadelesini vermesini istiyorum. Fenerbahçe gibi rakibe karşı oynadığınız zaman bu sizin için aynadır. Takımın durumu daha da ortaya çıkacaktır. Çok zor bir müsabaka olacak. Yeniden söylüyorum, bizi eğer ciddiye almazlarsa o zaman şansımız daha da fazla olacaktır."

Fenerbahçe'nin forvet oyuncuları

Bir gazeteci, Daum'a, "Bursaspor'un favori olmadığınızı söylediniz. Bursaspor en kötü gününde bile her zaman sahaya kazanmak için çıkar. Söylemleriniz Bursaspor kültürüne çok uygun değil. Bu konuda neler söyleyeceksiniz?" sorusunu yöneltti.

Bunun üzerine Daum, iki takım arasındaki bütçe farkına da bakılması gerektiğini belirtti.

Fenerbahçe'nin forvet hattında çok kaliteli ve deneyimli oyuncuların forma giydiğini söyleyen Daum, "Yedek kulübesindeki forvet oyuncularının da kaliteli olduğunu göreceksiniz. Fikstüre baktığınızda, alınan galibiyetlere baktığınızda rakibin lider olduğunu görebilirsiniz. Oynadığımız müsabakalara da bakabilirsiniz, bulunduğunuz yer de belli. Bunları kıyasladığınızda kaybetmemeniz gerekiyor ama dilekleriniz, arzularınız farklı olabilir. Bunları göz ardı etmiyoruz, bunlar da göz önünde" değerlendirmesinde bulundu.

"Ligin 9 haftalık diliminin ardından takım istediğiniz düzeye geldi mi?" sorusunu da yanıtlayan Alman teknik adam, son hatalarda çok çok iyi çalıştıklarını, büyük yol kat edip ilerlediklerini anlattı.

Savunmada oldukça iyi duruma geldiklerini ancak topu muhafaza ederek daha baskılı oynama bakımından istediği düzeyde olmadıklarını bildiren Daum, "Elimizdeki oyuncularla bunu nasıl gerçekleştireceğiz? Buna bakacağız" diye konuştu.

HABERİN GÖRÜNTÜSÜNÜ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz