Futbol

F.Bahçe CAS davasını neden geri çekti?

01 Kasım 2013 Cuma 14:44 - Son Güncelleme 01 Kasım 2013 Cuma 16:50

Fenerbahçe eski as başkanı Ali Koç, bu soruya cevap verdi.

Fenerbahçe eski as başkanı ve 1907 Fenerbahçe Derneği başkanı Ali Koç, düzenlediği basın toplantısında Mehmet Ali Aydınlar'ı ağır suçlamalar yöneltti. Koç, Fenerbaçe'nin CAS'taki davayı "ülke menfaati"den dolayı geri çektiğini kaydetti.

Koç'un açıklamaları şöyle:

"CAS davamız şikeyle alakalı değildi. Bu CAS davasında spor tarihinde olmayan bir hukuksuzluk yaşandı. Hiçbir savunma alınmadan bir ceza verildi. Biz bu süreci dava ettik. Bu davada da çok kuvvetliydik.
Mütemadiyen ya ikna edilmeye çalışıldık ya da baskı altına alındık bunu çekmek için.  Bu baskı Mehmet Ali Bey yönetiminden sonra da devam etti.

Ülkemiz son 10 yıldır müthiş bir atılım yaptı. Türkiye'nin 100. yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olma hedefi var. Bu hedefin alt açılımlarından biri de çok büyük bir spor organizasyonuna ev sahipliği yapmak. Önümüzde ne kalıyor? 2020. Buraya odaklanıldı ve iki tane çok önemli fırsat vardı. Olimpiyatlar ve Avrupa Şampiyonası düzenlemesi vardı. Ancak bu fırsatlar milyarlarca dolar yatırım gerektiren konulardı.
O dönemde ülkemize ya onu seçin ya bunu seçin telkininde bulunuluyordu. O dönemde nasıl olduysa Şenes Erzik'in öncülüğünde Fenerbahçe CAS davasını çektiği takdirde 2020'nin doğrudan bize geleceği inandırılmıştı. Ülke menfaati bu."

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz