Futbol

F.Bahçe'de başkan adayına şok

02 Kasım 2013 Cumartesi 14:02 - Son Güncelleme 03 Kasım 2013 Pazar 13:37

Kongrede geçici ihraç kararı kaldırılmayan Belgü, aday olamayacak.

Fenerbahçe Kulübü'nün olağanüstü genel kurulunda Hulusi Belgü, geçici ihraç kararının genel kurul oylamasında kaldırılmaması sonucu seçimde başkan adayı olamadı.

Fenerbahçe Kulübü'nün seçimli olağanüstü genel kurul toplantısında, başkan adaylığını açıklayan, geçici ihraç cezası bulunan eski yönetici Hulusi Belgü'nün, ihraç kararının kaldırılması yönündeki talebi reddedildi.

Ülker Sports Arena'daki kongrede, Hulusi Belgü'nün ihraç kararının kaldırılması yönündeki talebinin oylanmasında tartışmalar yaşandı.

Kongre Divan Başkanı Vefa Küçük, ilk oylamamın ardından oyların birbirine yakın olduğunu belirterek, yeniden oylama yaptırdı. İkinci oylamanın ardından Küçük'ün, ihraç kararının kaldırılmasının reddedildiğini açıklaması üzerine Hulusi Belgü'yü destekleyen üyeler, bulundukları tribünde ayağa kalkarak, uzun süre tepki gösterdi. Üyeler "Say, say" diye bağırarak, kaldırılan ellerin sayılmasını istedi.

Bunun üzerine Vefa Küçük, "Lütfen genel kurulun kararına saygı duyalım" diyerek, itirazlar üzerine oylamayı bir kez daha yenileyeceğini söyledi. Üçüncü kez yapılan oylamanın ardından da Küçük, ihraç kararının kaldırılması talebinin reddedildiğini açıkladı. Bu sırada Hulusi Belgü'yü destekleyenler karara tepki göstererek, salonu terk etti.

İhraç kararının kaldırılması yönünndeki talebi reddedilen Hulusi Belgü, yarınki seçime katılamayacak.

Recep Özcan'ın talebi de reddedildi

Kongrede, tüzüğün 66/B maddesi kapsamında kulüp üyeliğinden ihraç edilen Recep Özcan, Abdulkerim Turan Kerimoğlu ve Sinan Onaran'ın, ihraç kararının bir kere daha disiplin kurulunda görüşülmesi yönündeki taleplerinin kabul veya reddi için oylama yapıldı.

Recep Özcan'ın talebi oybirliğiyle, Kerimoğlu'nun da oyçokluğuyla reddedilirken, Sinan Onaran'ın ihraç kararını bir kere disiplin kuruluna görüşülmesi talebi kabul edildi.

Bu arada, kongrede, kulüp yönetim kurulunun 43 milyon liralık bütçe artırımı ve ek bütçe talebi oybirliğiyle kabul gördü.

Öte yandan, kongrede sandık kurullarının listeleri de oylandı.  

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz