Futbol

F.Bahçe'den flaş açıklama!

10 Kasım 2015 Salı 15:31 - Son Güncelleme 10 Kasım 2015 Salı 15:50

F.Bahçe Kulübü, eski oyuncusu Alex de Souza ile ilgili yeni bir açıklama yaptı.

Fenerbahçe Kulübü, Brezilyalı eski futbolcusu Alex de Souza'nın sarı-lacivertli ekipte forma giydiği dönemde, kulüp içi disiplin talimatlarının alındı belgelerinde, Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) sunulan resmi belgelerde ve kulüpten tahsil ettiği prim makbuzlarında farklı imzalar kullandığının tespit edildiğini açıkladı.

Sarı-lacivertli kulübün internet sitesinde yer alan açıklamada, Alex'in Fenerbahçe'de bulunduğu 2004-2012 yıllarında, bizzat kendisinin imzaladığı tüm belgelerin incelendiği belirtildi.

Kulübün hukuk departmanı tarafından gerekli incelemenin ve adli sürecin başlatıldığı belirtilen açıklamada, "Alex de Souza'nın üzerlerine farklı imzalar attığı, kulüp tarafından kendisine teslim edilen kulüp içi disiplin talimatlarının alındı belgeleri, TFF'ye sunulan resmi belgeler, kulüpten tahsil ettiği prim makbuzları bilirkişiye tevdii edilmiş olup, bu imzaların Alex de Souza eli mahsulü olup olmadığı hususunda rapor istenmiştir" ifadeleri yer aldı.

Fenerbahçe Kulübü'nün, sporcularına yaptığı tüm ödemeleri vergilendirdiğinin ve tüm resmi evrakların kulüp muhasebesinde yasa ve tüzük hükümlerine uygun şekilde kayıt altında tutulduğunun bildirildiği açıklamada, şunlar aktarıldı:

"Yapılacak bilirkişi incelemesi sonunda hazırlanacak rapor, kulübümüzden elde ettiği gelirleriyle ilgili tüm bilgi ve belgelerle Alex de Souza'ya ve Brezilya Maliye Bakanlığı'na da gönderilecek ve söz konusu ödemelerin Brezilya'da da mali kayıt altına alınması sağlanacaktır. Ayrıca bilirkişi incelemesi sonucunda hazırlanacak rapor, hukuki çerçevede kamuoyu ile de paylaşılacaktır. Fenerbahçe Kulübü olarak, biz de resmi belgeleri kendince sebeplerle farklı şekilde kategorize eden ve kendi kişisel sebeplerine uygun şekilde bu belgelere değişik imzalar atarak yıllar öncesinden geleceğini planlayan Alex de Souza'ya mutluluklar dileriz."

Dekont bilgileri paylaşıldı

Fenerbahçe Kulübü, Alex de Souza'nın geçmiş yıllarda resmi belge ve prim makbuzlarına attığı imzaları internet sitesinden paylaştı.

Açıklamada, Brezilyalı eski futbolcuya verilen eşyaların teslim tesellüm belgesinin yanı sıra sözleşme fesih belgesi ile Sevilla ve Beşiktaş maçlarının ardından sarı-lacivertli futbolculara yapılan prim ödemelerinin dekontlarına da yer verdi.

Alex de Souza, 2007-2008 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi 2. turunda deplasmanda Sevilla ile yapılan maçın ardından tur atladıkları halde kendilerine prim ödemesi yapılmadığı yönünde geçen hafta açıklamalarda bulunmuş, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, bu açıklamalara internet sitesi üzerinden belgelerle cevap vermişti. Brezilyalı eski futbolcu bir açıklama daha yapmış ve yayımlanan imzaların kendisine ait olmadığını savunmuştu.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz