Futbol

Federasyon'dan ilk derbi açıklaması

22 Eylül 2013 Pazar 22:33 - Son Güncelleme 23 Eylül 2013 Pazartesi 11:45

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Birinci Başkan Vekili Ufuk Özerten, uzatma dakikalarında yaşanan saha olayları nenediyle yarıda kalan Beşiktaş-Galatasaray derbisiyle ilgili TFF'ye gelecek rapora göre davranacaklarını söyledi.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşmanın tamamlanamaması üzerine açıklamalarda bulunan Özerten, "Futbol Müsabaka Talimatı'na göre raporlar federasyona gelecek. Disiplin kurulu inceleyecek ve gerekli sonuçlar kamuoyuyla paylaşılacak" dedi.

-"Melo'nun hareketi, hakem tarafından cezalandırıldı"

Bir gazetecinin, "Olaylar Melo'nun hareketinden sonra mı başladı?" şeklindeki sorusuna Özerten, "Melo'nun hareketi, hakem tarafından cezalandırıldı. Bunlar futbolun içinde olan şeyler. Burada futbolda yer almayan şeyler oldu. Sahaya giren insanlar... Bunlar nedir? Niye bunlar oluyor? Bunları niye yapıyoruz? Bunlardan vazgeçmemiz lazım. Artık futbolun bir oyun olduğunu benimsememiz gerek" şeklinde cevap verdi.

-"Kendimizi dünyaya rezil ediyoruz"

Yaşanan olayların hiç kimse tarafından arzu edilmediğini anlatan Ufuk Özerten, "Ligin hiçbir haftasında yaşanmasını hiç kimse arzu etmez. Maça geldiğimde tüylerim diken diken oldu ve hoşuma gitti. Tribünler tıklım tıklımdı. Neden güzel başladığımız birşeyi aynı güzellikte bitiremiyoruz? İnsan ona üzülüyor. Futbol bir oyun, bunu bir şenliğe çevirelim, gülelim, oynayalım... Bu yaşanan olaylar kimin işine yarıyor? Kendimizi dünyaya rezil ediyoruz. Kimin işine yaradı, ne oldu? Biri yener diğeri yenilir. Bunları hoş karşılamak lazım. Töleranslı olmak lazım. Bu iş nereye varacak bilmiyorum" diye konuştu.

Özerten, maçın yarıda kalmasının ardından yaşanacak süreç hakkında bilgi vererek, şöyle konuştu:

"Bundan sonra temsilci raporları TFF'ye gelir. Federasyon disiplin müfettişleri bunları inceler. Yönetim kurulunun karar vermesi gereken kısımlar vardır. Disiplin Kurulu'nun karar vermesi gereken yerler vardır. Bu süreç otomatik olarak yürür. Maçın kaldığı yerden devam etmesi, raporların şekline bağlı. Ona göre en kısa zamanda öğrenirsiniz. Önemli olan bu olayın gerçekleşmesi. Bunun cezası önemli değil. Bu artık hepimizin, ülkemizin ortak meselesi. El birliğiyle, gönül birliğiyle futbol sahalarını düğün yerlerine çevirelim. Bu tür kavgalar kimin ne işine yarıyor? Bundan kim nemalanıyor?"

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz