Futbol

Fenerbahçe başkanını seçiyor

01 Kasım 2013 Cuma 11:13 - Son Güncelleme 01 Kasım 2013 Cuma 11:14

Seçimde Aziz Yıldırım, Mehmet Ali Aydınlar, Yamen Uzun ve Hulusi Belgü yarışacak

Fenerbahçe Kulübü'nün seçimli olağanüstü genel kurul toplantısı yarın başlayacak.

UEFA'nın, sarı-lacivertli futbol takımına verdiği 2 yıl Avrupa kupalarından men cezasının Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nce (CAS) onanmasının ardından, kulüp yönetim kurulunun aldığı kongre kararından sonra, 26 Ekim Cumartesi günü çoğunluk sağlanamadığı için ertelenen toplantı, Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Sports Arena'da çoğunluğa bakılmaksızın gerçekleştirilecek.

4 aday var

Kongre öncesi, mevcut başkan Aziz Yıldırım'ın yanı sıra, eski Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı ve Fenerbahçeli eski yönetici Mehmet Ali Aydınlar, kongre üyesi Yamen Uzun ve eski yönetici Hulusi Belgü'nün başkan adaylığı bulunuyor. Geçici ihraç cezası bulunan Belgü'nün adaylığı, ihraç kararının kaldırılması yönündeki talebinin üyelerin oylarına sunulmasıyla belli olacak.

İki gün sürecek olağanüstü genel kurula, aidatını yatıran 13 bin 416 kongre üyesi katılabilecek.

Doğum gününde kongre heyecanı

Başkan Aziz Yıldırım, 61. yaş gününde kongre heyecanı yaşayacak. Doğum tarihi 2 Kasım 1952 olan Yıldırım, doğum gününde, Fenerbahçe Kulübü'ne yeniden başkan seçilmek için yarışa girecek.

Ülker Sports Arena 2. kez genel kurula ev sahipliği yapacak

Ülker Sports Arena, ikinci kez Fenerbahçe Kulübü'nün genel kurul toplantısına ev sahipliği yapacak.

Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı'nın maçlarını oynadığı salonda 19-20 Mayıs 2012 tarihinde gerçekleştirilen olağan genel kurulda, "futbolda şike" davasında tutuklu yargılandığı için cezaevinde bulunduğu sırada tek aday olan Aziz Yıldırım, 5 bin 269 oy alarak yeniden başkan seçilmişti.

Genel kurul gündemi

Ülker Sports Arena'da saat 10.30'daki açılışın ardından genel kurul başkanlık divanı seçimi yapılacak toplantıda, yönetim kurulu faaliyet raporu ve denetleme kurulu raporları okunacak. Bu raporlar hakkındaki görüşmelerin ardında da yönetim kurulunun ibrasi için oylama gerçekleştirilecek.

Daha sonra, kulüp için gerekli görülen her türlü gayrimenkul yatırımlarının yapılması, gayrimenkul satın alınması, satılması, satın alma için her türlü kredinin temini, buna ilişkin işlemlerin ifası, ipotek, intifa irtifak hakkı ve yasalarda belirlenmiş her türlü ayni hak tesisi ile şirketler, ticari işletmeler kurulması, kurulmuş şirketlere ortak olunması, gayrimenkul yatırım ortaklarının kurulması, kulübe bağlı şirketler lehine ipotek tesisi hususlarında yeni oluşacak yönetim kuruluna yetki verilmesi için oylama yapılacak.

Türkiye Futbol Federasyonu delegeleri ile özerk federasyonların delegelerinin seçimi ve sair konularda yeni oluşacak yönetim kuruluna yetki verilmesi için yapılacak oylamadan sonra, mevcut başkan Aziz Yıldırım ve yöneticiler İlhan Ekşioğlu ile Şekip Mosturoğlu'nun durumunu ilgilendiren 10. maddeye geçilecek.

Gündemin 10. maddesi, "İstanbul Anadolu 5. Asliye Hukuk Mahkemesinin 2013/369 esas sayılı dosyası tahtında Recep Özcan tarafından açılan davada mahkeme 24.06.2013 tarihli ara kararı ile başkan Sayın Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri Sayın İlhan Yüksel Ekşioğlu ve Mehmet Şekip Mosturoğlu'nun 'Kötü Şöhret Sahibi' olup olmadıkları yönünde araştırılması gereken bir hukuki delil ve belirsizlik oluştuğundan bahisle, araştırma süresince bu kişilerin kulüp üyelikleri sebebiyle bulundukları görevlerinden uzaklaştırılmalarına karar verilmiş, bilahare aynı mahkeme bu kararın Fenerbahçe Spor Kulübü Tüzüğünün 6 ve 16. maddeleri kapsamında değerlendirilmek, üzere en kısa sürede olağanüstü genel kurula gidilmesi kaydıyla kaldırılmış olup, anılan mahkeme kararlarına uygun şekilde adı geçen üyelerin üyelik durumlarının görüşülmesi ve değerlendirilmesi" şeklinde oluşturuldu.

Yönetim kurulunun bütçe arttırımı ve ek bütçe konusunda tavsiye talebinin görüşülmesinin ardından, başvuruları üzerine, ihraç ve geçici ihraç kararı bulunan kulüp üyelerinin talepleri oylamaya sunulacak.

Tüzüğün 66/B maddesi kapsamında kulüp üyeliğinden ihraç edilen Recep Özcan'ın, Abdulkerim Turan Kerimoğlu'nun ve Sinan Onaran'ın, ihraç kararının bir kere daha disiplin kurulunda görüşülmesi yönündeki taleplerinin, kabul veya reddi için oylama yapılacak.

Başkan adaylığını açıklayan, geçici ihraç cezası bulunan eski yönetici Hulusi Belgü'nün, ihraç kararının kaldırılması yönündeki talebin kabul veya reddi de üyelerin oylarına sunulacak.

Toplantıda, oylamalardan sonra başkan ve yönetim kurulu seçiminde sandıklarda görev alacaklar belirlenecek. Kongrenin ikinci gününde başkanlık seçimi ile yönetim kurulu asil ve yedek üyelerinin seçimi gerçekleştirilecek. (AA)

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz