Futbol

Fenerbahçe başkanını seçiyor

02 Kasım 2013 Cumartesi 10:46 - Son Güncelleme 03 Kasım 2013 Pazar 17:24

Fenerbahçe'nin kongresinde ilk gün sona erdi. Yarın başkan seçilecek.

Fenerbahçe'de başkanının belirleneceği Seçimli Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'nın ilk gün çalışmaları sona erdi. Kongrede yarın başkanlık ile yönetim kurulu asil ve yedek üyelerinin seçimi yapılacak. Seçimli Olağanüstü Genel Kurulun ilk gününe ise oylamalar damgasını vurdu. 

Kongrede Hulusi Belgü, geçici ihraç kararının genel kurul oylamasında kaldırılmaması sonucu seçimde başkan adayı olamazken Başkan Aziz Yıldırım ile yönetim kurulu üyeleri İlhan Ekşioğlu ve Şekip Mosturoğlu''nun "kötü şöhret sahibi" olmadıkları oy birliğiyle kabul edildi.

Kiğılı açtı, Divan Başkanı Vefa Küçük oldu

Ülker Sports Arena'da gerçekleştirilen genel kurul, Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Abdullah Kiğılı tarafından açıldı.

Gündemin ilk maddesi gereği Kongre Divan Başkanlığı seçimi yapılırken, verilen tek önergeyle, Vefa Küçük başkanlığındaki kurul, oybirliğiyle seçildi.

Seçimin ardından bir konuşma yapan Küçük, Fenerbahçe'nin kongreden daha da güçlenerek çıkmasını temenni ederek, "İnşallah iki gün sürecek kongre, kulübümüze yakışır bir intizam içinde geçer. Kongremizin, tarafsız, sakin, adil şekilde geçmesi için elimizden gelen bütün gayreti sarf edeceeğiz. Aynı gayreti adaylarımızdan ve sizlerden de beklediğimi ifade etmek istiyorum" dedi.

Adayların salona girişi

Mevcut başkan Aziz Yıldırım, kongrenin başlangıç saati olan 10.30'da salona girerken, diğer adaylardan Mehmet Ali Aydınlar, başlangıca 5 dakika kala geldi. Aydınlar, Fenerbahçe Ülker Sports Arena'ya 15 korumayla giriş yaptı. 

"İyiki doğdun başkan" tezahüratları

Aziz Yıldırım, içeri girdiğinde salondaki üyelerin büyük bölümü alkışlarla tezahüratlar yaptı. Kongre üyelerini selamlayan Yıldırım, daha sonra yönetim kurulu üyeleriyle beraber yönetim masasına oturdu. Yıldırım ve yönetim kurulu üyesi Mithat Yenigün, masa üzerinde bulunan Süper Lig 2010-2011 sezonu şampiyonluk kupasını beraber tutarak masanın önüne koydular.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, bugün 61 yaşına giren başkan Aziz Yıldırım için salondan sürpriz bir doğum günü kutlaması yapıldı. Kongre üyelerinin bazıları bir anda "İyiki doğdun başkan" şeklinde tempo tutarken, Yıldırım, bu sürpriz karşısında ayağa kalkıp üyeleri selamladı.

2010-2011 şampiyonluk kupası yönetim masasında

Fenerbahçe Futbol Takımı'nın sonrasında "3 Temmuz" süreci yaşanan 2010-2011 sezonunda elde ettiği Süper Lig şampiyonluğunun kupası yönetim kurulu masasına konuldu.

Diğer genel kurullarda olduğu gibi kongre salonunda başkanlık divanının önüne sarı-lacivertli takımların bütün branşlarda kazandığı kupalar sergilenirken, 2010-2011 şampiyonluk kupası yönetim masasında yer aldı. Kongreye gelenlere salona girişte Aziz Yıldırım döneminde yapılan tesisler, alınan sportif başarılar ve ekonomik atılımların yer aldığı kitapçığın yanı sıra, gazeteci Yılmaz Özdil'in "Fenerbahçeli olsam" başlıklı yazısı dağıtıldı.

Geniş güvenlik önlemleri

Kongre için Ülker Sports Arena'nın girişinde ve içinde geniş güvenlik tedbirleri uygulandı. Çok sayıda çevik kuvvet aracı salonun yakınında konuşlanıp çevrede önlemler alırken, kongre üyesi kartı bulunmayanlar salona alınmadı. Başkasının kartlarıyla girmek isteyenlerde tespit edilip engellendi.

Medyanın ilgisi büyük

Önceki günlerde, başkan adayları Aziz Yıldırım ve Mehmet Ali Aydınlar arasında sert atışmaların yaşanmasıyla gerginliği artan kongreye medyanın ilgisi büyük oldu. Çok sayıda basın mensubu, kongrede yaşananları haberleştirmek için salonda kendilerine ayrılan yerde hazır bulundu. Sarı-lacivertli kulüpten dün yapılan açıklamada, başvuruda bulunan toplam 214 medya mensubunun akreditasyonunun gerçekleştirildiği bildirilmişti.

Stattan Arena'ya servis

Fenerbahçe Kulübü, olağanüstü seçimli genel kurul için üyelere ulaşım kolaylığı sağlayarak Ataşehir'deki Ülker Sports Arena'ya ring seferleri yaptırdı. Seferlerin, oy verme işleminin yapılacağı yarın da 08.30'dan itibaren gerçekleştirileceği bildirildi.

Kulüp yönetim kurulu, oybirliğiyle ibra edildi

Kongrede, üyelerin raporlar hakkındaki görüşlerinin ardından yönetim kurulunun ibrası oya sunuldu. Oylama sonucunda yönetim kurulunun faaliyetleri oybirliğiyle ibra edildi.

Bu arada, görüşmeler sırasında söz alan üyelerden Bedri Baykam, UEFA Başkanı Platini, UEFA Tahkim Kurulu ve CAS'ın sarı-lacivertli kulüp hakkında aldığı kararların haksız olduğunu vurgulayarak, "Bu kulübün şike yaptığına inansak, o kupayı Trabzon'a götürür biz veririz. Ceza alan hiçbir kulüp, futbolcu yok. Biz şikeyi kendi kendimize mi yaptık? Volkan, Alex'ten bilerek gol mü yedi?" diye konuştu.

Hulusi Belgü, aday olamayacak

Öte yandan Fenerbahçe Kulübü'nün olağanüstü genel kurulunda Hulusi Belgü, geçici ihraç kararının genel kurul oylamasında kaldırılmaması sonucu seçimde başkan adayı olamadı.

Hulusi Belgü'nün ihraç kararının kaldırılması yönündeki talebinin oylanmasında tartışmalar da yaşandı.

Kongre Divan Başkanı Vefa Küçük, ilk oylamamın ardından oyların birbirine yakın olduğunu belirterek, yeniden oylama yaptırdı. İkinci oylamanın ardından Küçük'ün, ihraç kararının kaldırılmasının reddedildiğini açıklaması üzerine Hulusi Belgü'yü destekleyen üyeler, bulundukları tribünde ayağa kalkarak, uzun süre tepki gösterdi. Üyeler "Say, say" diye bağırarak, kaldırılan ellerin sayılmasını istedi.

Aziz Yıldırım'a kongrede iyi haber

Olağanüstü genel kurul toplantısında, Aziz Yıldırım açısından büyük önem taşıyan bir oylamada yapıldı. 3 Temmuz sürecinde tutuklu yargılanan kulüp başkanı Aziz Yıldırım ile yönetim kurulu üyeleri İlhan Ekşioğlu ve Şekip Mosturoğlu'nun, üyelik durumları için yapılan oylamada, üç yöneticinin de "kötü şöhret sahibi" olmadıkları oybirliğiyle kabul edildi.

Gözyaşlarını tutamadı

Bu arada, Aziz Yıldırım'ın, Ekşioğlu ve Mosturoğlu'nun konuşmaları sırasında gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Fenerbahçe Kulübü'nün kongresinde ilk gün sona erdi

Fenerbahçe Kulübü'nün seçimli olağanüstü genel kurul toplantısında ilk gün sona ererken, kongrede yarın başkanlık ile yönetim kurulu asil ve yedek üyelerinin seçimi yapılacak.

Ülker Sports Arena'da gerçekleştirilen kongrede üyeler yarın saat 10.00'dan itibaren 23 sandıkta oy kullanacak. Oy kullanma işlemi saat 17.00'de sona erecek ve sandıklar açılarak, oy sayımına geçilecek.

Yarın seçilecek başkan ve yönetim, olağan kongre tarihi olan 2015 yılının mayıs ayına kadar görev yapacak.

Özdemir: "Yönetim kuruluna girmeyi düşünmüyorum"

Bu arada Fenerbahçe Kulübü eski yöneticilerinden Nihat Özdemir, güzel bir kongre yaşadıklarını belirterek, "Kongrenin ilk kısmını bitirdik, ama zor olan buydu. Büyük olaylar bekleniyordu, ancak bir tek polisi bile kongre salonumuzun içinde görmedik" dedi.

Özdemir, kendisinin yönetimde yer alıp almayacağıyla ilgili bir soru üzerine, "Ali Koç dün anlattı, hepsini beraber yaşadık. O zorlu süreçten bugünlere geldik. Daha 3 Temmuz süreci devam ediyor. Çünkü olay Yargıtay'dadır. Bu yönetimin devam etmesi gerektiğine inanıyorum. Ben yönetim kurulu arkadaşlarımızın yanındayım. Yönetim kuruluna girmeyi düşünmüyorum" diye konuştu.

YILDIRIM'DAN AYDINLAR'A ZOR SORULAR

AYDINLAR'DAN ŞEFFALIK VE BAŞARI VAADİ 

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz