Futbol

Fenerbahçe deplasmanda çok farklı

11 Ocak 2021 Pazartesi 18:19 - Son Güncelleme 11 Ocak 2021 Pazartesi 18:27  |  Kaynak : TRT SPOR

Büyükşehir Belediye Erzurumspor deplasmanından 3-0'lık galibiyetle 3 puanı çıkaran Fenerbahçe, ligin dış saha grafiği en iyi takımı olarak dikkat çekiyor.

Büyükşehir Belediye Erzurumspor'u mağlup ederek puanını 35'e çıkaran ve lider Beşiktaş'ı yakalayan Fenerbahçe, bu puanların büyük çoğunluğunu dış saha maçlarında elde etti.

Oynadığı 9 deplasman müsabakasının 7'sini kazanan Fenerbahçe, 1 kez berabere kaldı ve yalnızca Gaziantep FK'ya kaybetti. Dış sahada, Çaykur Rizespor, Göztepe, Antalyaspor, Gençlerbirliği, Yukatel Denizlispor, Kasımpaşa ve Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçlarını kazanan sarı-lacivertli ekip, Galatasaray'la da 0-0 berabere kalmıştı.

22 puanla, ligin deplasman tablosunun zirvesinde bulunan Erol Bulut'un öğrencilerini, 16 puanlı Beşiktaş takip ediyor. Sarı-lacivertli ekip, sezonun ilk yarısının son deplasman maçını Demir Grup Sivasspor ile oynayacak.

Pelkas dış sahada çok farklı

Fenerbahçe'nin Yunan yıldızı Dimitris Pelkas, deplasman maçlarında sergilediği performansla takımı adına fark yaratıyor. Ligde 4 gol ve 4 asistle 8 kez tabelaya katkıda bulunan yıldız, bunların 7'sini deplasman maçlarında yaptı. İzmir'de Göztepe'ye attığı golle açılışı yapan Pelkas, Gençlerbirliği karşısında iki asist üretmiş, Gaziantep FK deplasmanında da takımının tek golünü atmıştı. Pelkas, Thiam'a gol pasını verdiği Kasımpaşa maçının ardından, BB Erzurumspor karşısında da bir gol ve bir asistle oynadı.

Yıldız oyuncu, Kadıköy'de oynanan lig maçlarındaki tek golünü de hafta arası Aytemiz Alanyaspor filelerine göndermişti.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz