Futbol

Fenerbahçe havlu attı!

25 Mayıs 2015 Pazartesi 14:11 - Son Güncelleme 25 Mayıs 2015 Pazartesi 23:49

Fenerbahçe, şampiyonluk yarışını bıraktı!

Spor Toto Süper Lig'in 33. hafta mücadelesinde İstanbul Başakşehir ile 2-2 berabere kalan Fenerbahçe, sezonun bitimine 1 hafta kala şampiyonluk yarışından koptu.

Şampiyonluğu garantileyen 76 puanlı Galatasaray ile sarı-lacivertli takım arasında bitime bir hafta kala 5 puanlık fark oluştu.

Ligde geçen sezon teknik direktör Ersun Yanal yönetiminde, bitime 3 hafta varken şampiyonluğunu ilan eden Fenerbahçe, bu sezon İsmail Kartal idaresinde 1 hafta kala şansını yitirdi.

İstanbul Başakşehir ise 2-0'lık üstünlük yakaladığı, 90+2. dakikada penaltı atışından yararlanamadığı maçta beraberliğe engel olamayınca, ligde 4.'lüğü garantileyip Avrupa kupalarına katılma hakkı kazanamadığı için büyük bir üzüntü yaşadı. Futbolcular yaşadıkları üzüntü nedeniyle bir süre sahadan ayrılmadılar.

- Fenerbahçe'de 4 oyuncu kırmızı kart gördü

Fenerbahçe'den 4 futbolcu maçta kırmızı kart gördü.

Mehmet Topuz'un 83. dakikadaki kırmızı kartının ardından 90+2. dakikada verilen penaltı kararında Bruno Alves ve hakeme itirazı nedeniyle Caner Erkin de birer kırmızı kart gördüler.

90+6. dakikada bu kez Webo kırmızı kartla oyun dışı kalınca sarı-lacivertli takım sahada 7 kişi kaldı.

Bu dört futbolcunun yanı sıra karşılaşmada bu sezon 4. sarı kartını gören Egemen Korkmaz ile Meireles, ligin son haftasında Kadıköy'de Kasımpaşa'ya karşı forma giyemeyecek.

Fenerbahçeli futbolcular karşılaşmanın adından sahada hakemlerin yanına giderek son bölümdeki kırmızı kartlar nedeniyle itiraz ettiler.

- Tribünden tepki

Fenerbahçe'nin yediği iki golden sonra sarı-lacivertli taraftarlar teknik heyet ve yönetim kuruluna tepki gösterdi.

Tribündeki bir grup İsmail Kartal'a "istifa" şeklinde tezahürat yaparken, kulüp başkanı Aziz Yıldırım'a yönelik de "Taktik versene Aziz Yıldırım taktik versene" diye tempo tuttu.

İstanbul Başakşehir tribünlerinde de Aziz Yıldırım için istifa tezahüratları yapıldı.

Karşılaşmanın son dakikalarında Fenerbahçe tribünlerinde gerginlikler yaşanınca bu bölüme çevik kuvvet sevk edildi. Emniyet güçleri taraftarları kontrol altında tuttu.

- Volkan'dan hakeme tepki

Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel, 13. dakikada hakem Ali Palabıyık ile tartıştı. Dışarı çıkan toptan sonra hakem taç atışıyla oyunun başlamasını isterken Volkan, çizgi hakeminin autu işaret ettiğini savunarak sinirle meşin yuvarlağı topuğuyla oyun alanının dışına attı.

Hakem Palabıyık Fenerbahçeli kaleciyi yanına gelerek uyarırken, karşılaşma sarı-lacivertli takımın taç atışıyla başladı.

Fenerbahçe kaptanı Emre Belözoğlu maçın ilk yarısında sarı kart görünce, İstanbul Başakşehirli taraftarlar sarı-lacivertli futbolcuyu yuhaladı.

Lacivert-turunculu takımın taraftarı maçın son bölümünde Fenerbahçe kalecisi Volkan ile dalga geçti.

- Emre-Meireles değişikliği

Fenerbahçe, karşılaşmanın ikinci yarısına Emre Belözoğlu'nun yerine Meireles ile başladı.

Karşılaşmanın ilk yarısında sakatlık yaşayan ve bir de sarı kart alan kaptan Emre, ikinci yarıda maça devam etmedi. Devre arasında antrenör eşliğinde sahada ısınan Meireles ikinci yarıda orta alanda görev yaptı.

- Taraftar 3. golü istedi

İstanbul Başakşehir taraftarı karşılaşmanın 62. dakikasında 2-0 öne geçen takımlarından 3. golü istedi.

Mehmet Batdal'ın 53. ve 62. dakikalardaki golleriyle büyük sevinç yaşayan taraftarlar, 2. golden sonra "Üç üç üç" şeklinde tempo tuttu.

Spor Toto Süper Lig

İstanbul Başakşehir: 2- Fenerbahçe: 2

Stat: Başakşehir Fatih Terim

Hakemler: Ali Palabıyık, Mehmet Cem Satman, Serkan Çimen

İstanbul Başakşehir: Volkan Babacan, Uğur Uçar, Yalçın Ayhan, Epureanu, Alparslan Erdem, Visca, Badji, Mahmut Tekdemir, Doka (Dk. 74 Enver Cenk Şahin), Mossoro (Dk. 85 Sedat Ağçay), Mehmet Batdal

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Mehmet Topuz, Alves, Egemen Korkmaz, Caner Erkin, Mehmet Topal, Emre Belözoğlu (Dk. 46 Meireles), Kuyt (Dk. 61 Webo), Diego, Alper Potuk, Sow

Goller: Dk. 53 ve Dk. 62 Mehmet Batdal (İstanbul Başakşehir), Dk. 81 Diego, Dk. 88 Webo (Fenerbahçe)

Kırmızı Kartlar: Dk. 83 Mehmet Topuz, Dk. 90+2 Alves ve Caner Erkin, Dk. 90+6 Webo (Fenerbahçe)

Sarı Kartlar: Dk. 35 Emre Belözoğlu, Dk. 68 Egemen Kormaz, Dk. 69 Alves, Dk. 73 Caner Erkin, Dk. 89 Meireles, 90+7 Volkan Demirel (Fenerbahçe), Dk. 41 Mahmut Tekdemir, Dk. 84 Mossoro (İstanbul Başakşehir)

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz