Futbol

Fenerbahçe için ilklerin akşamı

05 Ocak 2021 Salı 09:18 - Son Güncelleme 05 Ocak 2021 Salı 09:50  |  Kaynak : TRT SPOR

Kasımpaşa deplasmanında aldığı 3-0'lık galibiyetle moral tazeleyen Fenerbahçe, sezonun ilklerini bir arada yaşadı.

Kasımpaşa deplasmanında, Mame Thiam (2) ve Ferdi Kadıoğlu'nun golleriyle 3-0'lık galibiyete uzanan Fenerbahçe, puanını 29'a çıkardı ve yeniden 4. sırada yerleşti. Liderin iki puan arkasındai şampiyonluk yarışını sürdüren sarı-lacivertli ekip, Kasımpaşa karşısında sezonun ilklerini yaşadı.

Mame Thiam'dan siftah

Fenerbahçe'nin sezon başında Kasımpaşa'dan transfer ettiği Senegalli yıldızı Mame Thiam, sarı-lacivertli formayla ligdeki ilk gollerini de Kasımpaşa ağlarına gönderdi. Oynadığı 10 lig maçında gol sevinci yaşayamayan Thiam, Medipol Başakşehir karşısında Mert Hakan Yandaş'ın golünde asisti yapan isim olmuştu. Thiam, Ziraat Türkiye Kupası'nda da Sivas Belediyespor ağlarını havalandırmayı başarmıştı.

Ferdi Kadıoğlu açılışı yaptı

Fenerbahçe'nin genç yıldızı Ferdi Kadıoğlu, takım arkadaşı Thiam gibi, bu sezonki ilk golünü Kasımpaşa'ya attı. Geride bıraktığı 13 resmi maçta gol sevinci yaşayamayan Ferdi, Yukatel Denizlispor deplasmanında Papiss Cisse'ye bir gol attırmıştı. Ferdi Kadıoğlu, Fenerbahçe formasıyla üçüncü kez oyuna sonradan dahil olup gol atma başarısı gösterdi.

Deplasmanda gol yemeden en farklı galibiyet

Erol Bulut'un öğrencileri, Kasımpaşa karşısında aldığı skorla, bu sezon deplasman maçlarında gol yemeden aldığı en farklı galibiyete ulaşmış oldu. Ligin üçüncü haftasında Galatasaray deplasmanında kalesini gole kapatan ekip, sahadan bir puanla ayrılmıştı. Fenerbahçe, Yukatel Denizlispor deplasmanından da 2-0'lık üstünlükle dönmüştü.

Duran topsuz ilk zafer

Fenerbahçe, bu sezon ilk kez duran toplardan gol bulmadığı bir maçı kazanmayı başardı. Ligin ilk haftasında, Çaykur Rizespor karşısında iki duran top golüyle kazanan sarı-lacivertliler, Fatih Karagümrük önünde de açılışı kornerden yapmıştı. Göztepe, Antalyaspor ve Gençlerbirliği karşısında penaltı vuruşlarıyla tabelaya etki eden Fenerbahçe, Trabzonspor, Yukatel Denizlispor ve Medipol Başakşehir karşılaşmalarında köşe vuruşlarından gol kaydetmeyi başarmıştı. 

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz