Futbol

Fenerbahçe, Mersin'e patladı

17 Nisan 2016 Pazar 11:54 - Son Güncelleme 17 Nisan 2016 Pazar 18:51

Fenerbahçe, Mersin İdmanyurdu'nu 4-1 mağlup etti.

Sarı-lacivertliler, Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında Mersin İdmanyurdu'nu 4-1 yenerek 3 maç sonra galip gelmeyi başardı.

Maça hızlı başlayan Fenerbahçe, Volkan Şen'in 7. ve 9. dakikalarda attığı gollerle 2-0 öne geçti. Mersin İdmanyurdu 45 2. dakikada Güven Varol'un kafasıyla farkı 1'e indirdi ve ilk yarı 2-1 sarı-lacivertlilerin üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarıda 57. dakikada Jose Fernandao'yla farkı 2'ye çıkaran Fenerbahçe, 63. dakikada Robin van Persie'nin penaltıdan kaydettiği golle maçın skorunu 4-1 olarak belirledi.

Süper Lig'de son 3 maçta Osmanlıspor ve Galatasaray'la golsüz berabere kalıp, Torku Konyaspor'a yenilerek 7 puan kaybeden Fenerbahçe, şampiyonluk yolunda ciddi kayıplar yaşamıştı. Bu galibiyetle puanını 64'e yükselten Fenerbahçe, lider Beşiktaş'la olan puan farkının 5'te kalmasını sağladı.

Bu sezon ilk kez 3 golü geçti

Fenerbahçe, bu sezon ilk kez bir Süper Lig maçında 3'ten fazla gol attı.

Bu sezon deplasmandaki Mersin İdmanyurdu, Akhisar Belediyespor ve Eskişehirspor, sahasında ise Kasımpaşa maçlarında üçer gol atan sarı-lacivertliler, ilk kez 4 gol kaydetti.

Süper Lig'de 33 maç aradan sonra 3 golden fazla fileleri havalandıran Fenerbahçe, en son geçen sezonun 29. haftasında Balıkesirspor'u 4-3 yendiği karşılaşmada bu kadar fazla gol atmıştı.

Taraftarların Van Persie atışması

Fenerbahçeli taraftarların bir kısmı Hollandalı forvet Robin van Persie'ye tepki gösterirken, bazı taraftarlar da yıldız oyuncuya sahip çıktı.

Okul Açık Tribünü'nde bulunan taraftarlar, maçın başından itibaren Hollandalı futbolcuyu, ıslıklayarak protesto etti. Diğer tribünlerdeki taraftarlar ise Van Persie'ye destek verdi. Van Persie'ye tepki gösteren bölümdeki taraftarlar, sezon başında takımdan ayrılan eski golcüleri Moussa Sow ve Pierre Webo lehine de kısa bir süre tezahürat yaptı.

Öte yandan bir grup taraftar Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve yönetime de tepki göstererek, "Yönetim istifa" ve "Kombineleri iptal etsene" diye bağırdı.

Taraftarlar, son haftaların formsuz ismi Diego Ribas'a da tepkilerini belli etti. Maçın 80. dakikasında Luis Nani'nin yerine oyuna dahil olan Diego, topu her ayağına aldığında taraftarların ıslıklarıyla karşılaştı.

Mersin İdmanyurdu'nda düşüş sürüyor

Ligin son sırasında yer alan Mersin İdmanyurdu, galibiyet hasretini 5 maça çıkardı.

Üst üste 3. yenilgisini alan Akdeniz temsilicisi, kümede kalma şansını zora soktu. Son 5 haftaya 21 puanla giren Akdeniz temsilcisinin küme düşme hattının bir basamak üstünde olan Kayserispor'la arasındaki puan farkı da 8'e yükseldi.

İLK YARIDAN ÖNEMLİ ANLAR

7. dakikada Volkan Şen, rakibinden kurtardığı topu bir süre sürdükten sonra ceza alanı önünde yerden düzgün bir vuruşla filelere gönderdi: 1-0.

9. dakikada Fenerbahçe, farkı 2'ye çıkaran golü buldu. Orta sahadan atılan topla ceza alanı içinde sol çaprazda buluşan De Souza, meşin yuvarlağı ön direkteki Volkan Şen'in önüne bıraktı. Bu oyuncu, meşin yuvarlağı bekletmeden filelere göndererek takımını 2-0 öne geçirdi.

36. dakikada Van Persie'nin ceza alanı önünden yerden sert şutunda, top az farkla yandan auta gitti.

41. dakikada Hasan Ali Kaldırım'ın soldan ortasında ön direkte topla buluşan Van Persie'nin kafa vuruşunda, kaleci Muammer Zülfikar Yıldırım, meşin yuvarlağı kornere tokatladı.

45+2. dakikada Vederson'un sağdan kullandığı korner atışında ön direkte topla buluşan Güven Varol, meşin yuvarlağı kafayla filelere gönderdi: 2-1.

Karşılaşmanın ilk yarısını Fenerbahçe, 2-1 önde bitirdi.

İKİNCİ YARIDAN ÖNEMLİ ANLAR

54. dakikada Van Persie'nin sağdan kullandığı serbest atışta, meşin yuvarlak üstten az farkla auta gitti.

55. dakikada Kjaer'den seken topla müsait durumda buluşan Welliton, ceza alanı içine girdiği anda kaleci Volkan Demirel ile karşı karşıya kaldı. Bu oyuncunun vuruşunda rakibinin açısını iyi kapatan Volkan Demirel, topu uzaklaştırdı.

57. dakikada Van Persie'nin pasıyla sağ çaprazda ceza alanı içinde topla buluşan Fernandao'nun yerden sert şutunda, kaleci Muammer Zülfikar Yıldırım'ın müdahalesine rağmen meşin yuvarlak filelere gitti: 3-1.

62. dakikada Nani'nin sağdan kullandığı serbest atışta ceza alanı içinde topla buluşan Van Persie'nin vuruşunda, top Güven Varol'un eline çarpınca hakem Serkan Çınar penaltı noktasını gösterdi.

63. dakikada penaltı atışını kullanan Van Persie, meşin yuvarlağı filelere göndererek farkı 3'e çıkardı: 4-1.

78. dakikada De Souza'nun uzak mesafeden şutunda, kaleci Muammer Zülfikar Yıldırım, parmaklarının ucuyla topu kornere gönderdi.

83. dakikada Eren Tozlu'nun sağ çaprazdan sert şutunda, kaleci Volkan Demirel, meşin yuvarlağı güzel bir hareketle kontrol etti.

88. dakikada Alper Potuk'un soldan ortasında, ceza alanı içinde boş pozisyonda topla buluşan Van Persie, meşin yuvarlağı kötü bir kafa vuruşuyla auta gönderdi.

Fenerbahçe, karşılaşmayı 4-1 kazandı.

Stat: Ülker

Hakemler: Serkan Çınar, Süleyman Özay, Erdem Bayık

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Kjaer, Alves, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal (Dk. 68 Ozan Tufan), De Souza, Alper Potuk, Nani (Dk. 79 Diego), Volkan Şen (Dk. 46 Fernandao), Van Persie

Mersin İdmanyurdu: Muammer Zülfikar Yıldırım, Güven Varol, Gökhan Akkan (Dk. 29 Eren Tozlu), Sadıku, Vederson, Murat Ceylan (Dk. 87 Ahmet Taner Çukadar), Mehmet Taş, Khalili, Pedriel (Dk. 46 Serol Demirhan), Welliton, Tita

Goller: Dk. 7 ve 9 Volkan Şen, Dk. 57 Fernandao, Dk. 63 Van Persie (Penaltıdan) (Fenerbahçe), Dk. 45+2 Güven Varol (Mersin İdmanyurdu)

Sarı kart: Dk. 46 Eren Tozlu (Mersin İdmanyurdu)

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz