Futbol

Fenerbahçe'de 4 eksik

27 Aralık 2015 Pazar 10:33 - Son Güncelleme 27 Aralık 2015 Pazar 08:44

Fenerbahçe puan kaybı istemiyor, "Yiğidolar" devreyi 3 puanla kapatmak istiyor.

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'de ilk yarının son haftasında konuk edeceği Medicana Sivasspor karşısında sahadan galibiyetle ayrılmayı hedefliyor.

Geçen hafta Gençlerbirliği'ni tek golle geçen sarı-lacivertliler, haftaya 37 puanla 2. sırada girdi. Ligde son 10 maçta yenilgi yüzü görmeyen Fenerbahçe, devre arasına mutlu girmek istiyor.

Sahasında bu sezon henüz kaybetmeyen sarı-lacivertliler, Kadıköy'de en son 23 Şubat'ta Akhisar Belediyespor'a yenilmişti. Fenerbahçe o maçtan sonra sahasında oynadığı 14 lig maçında 11 galibiyet ve 3 beraberlik alırken, rakiplerine galibiyet sevinci yaşatmadı.

Teknik direktör Okan Buruk yönetimindeki Medicana Sivasspor ise haftaya 14 puanla 15. sırada girdi. Geçen hafta sahasında Kayserispor ile golsüz berabere kalan Sivas ekibi, bu sezon deplasmanda sadece Gençlerbirliği'ni yenebildi. Medicana Sivasspor'un bu sezon deplasmanda bir galibiyetinin yanı sıra 5 yenilgisi ve 2 beraberliği bulunuyor.

Fenerbahçe ile Medicana Sivasspor arasında 28 Aralık Pazartesi günü saat 20.00'de Ülker Stadı'nda oynanacak maçı, Fırat Aydınus yönetecek.

17 maçtır kaybetmiyor

Sarı-lacivertliler, oynadığı son 17 resmi maçta yenilgi yüzü görmedi.

Ligde 10, Avrupa'da 5, kupada da 2 maçtır kaybetmeyen Fenerbahçe, bu karşılaşmalarda 11 galibiyet ve 6 beraberlik aldı.

Sarı-lacivertliler en son Spor Toto Süper Lig'de 27 Eylül'de oynadığı Beşiktaş derbisini 3-2 kaybetmişti.

Fenerbahçe'de 4 eksik

Fenerbahçe'de 4 futbolcu Medicana Sivasspor maçında forma giyemeyecek.

Geçen hafta Gençlerbirliği deplasmanında gördükleri sarı kartlarla cezalı duruma düşen Jose Fernandao ve Luis Nani, ilk yarının son haftasında takımlarını yalnız bırakacak. Sakatlıkları devam eden Alper Potuk ve Raul Meireles de Medicana Sivasspor maçında oynayamayacak.

Öte yandan sarı-lacivertlilerde sakatlığı bulunan Alper'in dışında 5 oyuncu sarı kart sınırında bulunuyor. Caner Erkin, Simon Kjaer, Mehmet Topal, Josef de Souza ve Bruno Alves sarı kart görmeleri durumunda ligin 18. haftasındaki Eskişehirspor deplasmanında forma giyemeyecek.

Fenerbahçe'nin Medicana Sivasspor maçındaki muhtemel 11'i şöyle:

Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Kjaer, Alves, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Josef de Souza, Volkan Şen, Lazar Markovic, Diego Ribas, Robin van Persie.

"Yiğidolar" devreyi 3 puanla kapatmak istiyor

Spor Toto Süper Lig'de ilk yarının son karşılaşmasında deplasmanda Fenerbahçe ile karşılaşacak Medicana Sivasspor, devreyi 3 puanla kapatmanın hesaplarını yapıyor.

Lige iyi başlayamayan ve geride kalan 16 haftada 2 galibiyet, 8 beraberlik ve 6 mağlubiyetle 14 puan toplayan kırmızı-beyazlı ekip, güçlü rakibi Fenerbahçe'yi yenerek, devre arasına moralli girmeyi hedefliyor.

Spor Toto Süper Lig'de 2013-2014 sezonunda Elazığspor, geçen sezon Gaziantepspor, bu sezon da Sivasspor'un başında Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'a karşı 12 maçta galibiyet sevinci yaşayamayan Okan Buruk'un ekipleri, "İstanbul'un üç büyükleri"ne karşı 2 beraberlik alabildi, 10 kez de sahadan yenik ayrıldı.

Kırmızı-beyazlı ekibin başında ligin 12. haftasında deplasmanda Beşiktaş'a 2-0 mağlup olan Buruk, takımının Fenerbahçe'yi yenmesi halinde "Üç büyükler"e karşı ilk kez galibiyet sevinci yaşayacak.

Sivasspor'da, sakatlıkları nedeniyle orta saha oyuncusu Adem Koçak ve forvet Jerenimo Barrales, Fenerbahçe karşısında forma giyemeyecek.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz