Futbol

Fenerbahçe'de kadro planlaması

12 Haziran 2019 Çarşamba 11:59 - Son Güncelleme 12 Haziran 2019 Çarşamba 12:33

Fenerbahçe'de gelecek futbolcular kadar gönderilecekler de önem taşıyor. Sarı lacivertlilerin hedefi, yaklaşık 33 milyon euro'luk bir maaş boşluğu yaratarak, yapılacak transferler öncesinde elini güçlendirmek.

Fenerbahçe’de bir yandan transfer çalışmalarını sürerken bir yandan da yeni transferler için maaş boşluğu artırılmaya çalışılıyor.

Şu anda sözleşmeleri sona eren Valbuena, Soldado, Şener, Skrtel, Slimani, Ayew, Benzia, Volkan, Neustadter ve İsmail’in toplam maaşları 26 milyon 200 bin euro yani 173 milyon lira idi.

Bu futbolculardan sadece Volkan Demirel ve Skrtel ile aldıkları bedellerin altında sözleşmelerinin uzatılıp uzatılmayacağı belirsizliğini sürdürüyor.

Mevcut kadroda takımda düşünülmeyen 4 ismin maliyeti de 6 milyon 400 bin euro.

Carlos Kameni 2.2 milyon, Diego Reyes 1 buçuk milyon, Michael Frey 700 bin ve Alper Potuk yaklaşık 2 milyon euro maaş alıyor.

Bu futbolcular ile sözleşme feshedip tazminat ödemek istemeyen Fenerbahçe, oyuncuların menajerlerine transfer görüşmeleri için yetki verdi.

En önemli sorun olarak maaşı oldukça yüksek olan Kameni yer alırken Alper, Frey ve Reyes'in takaslarda kullanılması veya düşük bonservis bedelleriyle elden çıkarılması planlanıyor.

Bu 4 futbolcu ile yolların ayrılabilmesi halinde maaş boşluğunda oluşacak bedel toplam 32 milyon 600 bin euro yani 215 milyon lira olacak.

'Fener Ol' Kampanyası, Bankalar Birliği'nden borç yapılandırması ve UEFA'dan gelecek yargı kararlarının sonuçları öncesi hem bir rahatlama sağlanacak hem de önemli transferler için kaynak oluşacak.

Adları birçok kulüple anılan Elif Elmas, Miha Zajc, Jailson'un yanı sıra sarı lacivertlilerden ayrılabileceği haberleri çıkan Mehmet Topal'ın maaşları bu rakamın dışında bulunuyor.

Kaynak: TRT SPOR
 

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz