Futbol

Fenerbahçe'de tarihi kongre

02 Haziran 2018 Cumartesi 14:11 - Son Güncelleme 02 Haziran 2018 Cumartesi 17:20

Fenerbahçe Kulübü'nde Seçimli Olağan Genel Kurul heyecanı yaşanıyor.

Ülker Stadı'nda gerçekleştirilen tarihi kongrede mevcut başkan Aziz Yıldırım ile eski yöneticilerden Ali Koç, başkanlık için yarışıyor.

Kulüp tarihinde ilk kez statta düzenlenen kongreye rekor bir katılım oldu. 

Başkan pazar günü seçilecek

İki gün sürecek genel kurulda, başkanı seçmek için oy verme işlemi pazar günü yapılacak.

Kongrenin ilk gününde bugün yönetim ve denetim kurulu raporları okunacak. Ardından iki başkan adayı seçim öncesi son konuşmalarını genel kurulun önünde gerçekleştirecek. İlk gün söz almak isteyen üyeler de konuşma yapabilecek.

Başkan, yönetim kurulu ve diğer kurulların belli olacağı 3 Haziran Pazar günü ise üyeler oy kullanacak. Oy verme işlemi 10.00-17.00 saatlerinde, 38 sandıkta gerçekleştirilecek.

Sandıklar oy verme işlemi bittikten sonra toplu olarak açılacak ve genel kurul divan başkanının öncülüğünde oylar sayılacak. Günün sonunda genel kurul divan başkanı, sarı-lacivertli kulübün başkanını açıklayacak.

Seçim heyecanı 2 gün boyunca canlı bağlantılarla TRTSPOR ekranından ve trtspor.com.tr'den takip edebilirsiniz.

İki başkan adayı

Fenerbahçe Kulübünde tarihi kongrede başkanlık için iki aday yarışıyor.

Mevcut başkan Aziz Yıldırım, 13. kez girdiği kongreyi de kazanmak, 3 yıl daha görev almak için üyelerden oy bekliyor. Diğer aday Ali Koç da Fenerbahçe Kulübünün 33. başkanı olmak için üyelerin oyuna talip oldu.

Rekor bekleniyor

Kongrede 20 binin üzerinde üyenin oy kullanması bekleniyor. Kulüp tarihindeki önceki katılım rekoru 2-3 Haziran 2013'te gerçekleşen kongrede kırılmıştı. Aziz Yıldırım'ın Mehmet Ali Aydınlar'ı geçerek yeniden başkan olduğu kongrede 9 bin 380 oy kullanılmıştı.

Rekor oy geçilecek

Rekor katılımla sarı-lacivertli kulübün en fazla oy alan başkanı da belli olacak.

Önceki rekor, 2013 yılında yapılan kongrede 6 bin 821 oy alan Aziz Yıldırım'a aitti.

İlk kez statta olacak

Sarı-lacivertli kulübün kongresine ilk kez bir stat ev sahipliği yapıyor.

Daha önce birçok tesiste kongresi gerçekleşen sarı-lacivertli kulübün bu genel kurulu, geniş katılım sayısı nedeniyle Ülker Stadı'na alındı.

Sahanın içine konuşmaların yapılması için kürsü kuruldu, ayrıca oy verme işlemi için sandıklar da saha içine konuldu. Üyeler, Ülker Stadı'nda Fenerium Tribünü'ne giriş yaptı. 

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz