Futbol

Fenerbahçe'den şok iddia!

03 Ekim 2015 Cumartesi 14:32 - Son Güncelleme 03 Ekim 2015 Cumartesi 14:50

Fenerbahçe Kulübü, TFF'yi sert bir dille eleştirdi.

Fenerbahçe Kulübü, başkan Aziz Yıldırım ve asbaşkanlardan Şekip Mosturoğlu'nun yaptıkları açıklamalar nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edilmelerine tepki gösterdi.

Fenerbahçe Kulübü'nün internet sitesinde yer alan açıklamada, dün itibarıyla saat 18.30'da alınan fax ile kulüp başkanı Aziz Yıldırım ve yönetici Şekip Mosturoğlu'nun PFDK'ya sevk edildiği kulübe bildirilerek, iki isimden 48 saat içinde savunmalarını yazılı olarak kurula vermelerinin istendiği vurgulanan açıklamada, "TFF'nin geçtiğimiz iki haftalık süreçte yaşananları yeterince anlayıp kavrayamadığı görülmektedir. TFF'ye, TFF yargı kurullarının, kulüpten kulübe, kişiden kişiye değişen kararlar aldığı, bu tip kararların TFF bağlıları olan hakemler tarafından özel olarak 'manalandırıldığını', bunun sonucunda da müsabaka sonucuna tesir eden hakem hatalarına tesadüf edildiğini önce yazılı, sonra basın toplantısı yapmak suretiyle bildirmiştik" denildi.

Uyarıların ardından TFF tarafından Süper Lig'in 7. hafta hakem atamalarında genç ve yeni hakemlerin tercih edildiğinin görülmesiyle TFF'nin, kendisine yapılan uyarıları dikkate alarak hatasını kabul ettiğini düşünerek kulüp olarak umutlandıkları kaydedilen açıklamada, "Ardından TFF tarafından kamuoyuna yapılan ve içeriğinde kulübümüze teşekkür edilen yazılı açıklama umudumuzu bir kat daha arttırdı. Fakat bu açıklamadan saatler sonra, resmi mesai saatinin bitmesinin ardından, yaklaşık iki gün önce yapılmış ve içeriğinde hiç kimseye yönelik hakaret ihtiva etmeyen, hakemlik kurumuna yönelik genel değerlendirmelerin yapıldığı, düşüncelerin paylaşıldığı basın toplantısı sebebi ile başkanımız Aziz Yıldırım ve yöneticimiz Şekip Mosturoğlu'nun PFDK'ya sevk edilmiş olduğunu görerek TFF için umutlanmamızın yersiz ve gereksiz olduğunu bir kez daha anladık" ifadelerine yer verildi.

Yapılan basın toplantısında hakemlik camiasına yönelik; makul, seviyeli, önemli ve değerli tespit ve değerlendirmelerin dillendirildiği kamuoyu tarafından kabul gördüğü savunulan açıklamada, şu görüşler aktarıldı:

"Hal böyle iken basın toplantısına katılan başkanımız Aziz Yıldırım ve yöneticimiz Şekip Mosturoğlu'nun TFF tarafından PFDK'ya sevk edilmeleri TFF'nin demokratik düşünce ve ifade özgürlüğüne asla tahammülü olmadığını göstermektedir. Keza farklı kulüp başkan, yönetici ve teknik adamların TFF'ye yönelik hakaret içeren ağır açıklamaları neticesinde PFDK'ya sevk edilmedikleri, buna karşın demokratik sınırlar içinde düşüncelerini ifade eden, önce genel sekreterimiz ve basın sözcümüz Mahmut Uslu'nun, ardından Aziz Yıldırım ve Şekip Mosturoğlu'nun ifade edilen düşünceden bağımsız olarak istikrarlı bir şekilde PFDK'ya sevk edildiği gerçeğinin de değişmediği göz önünde bulundurulduğunda, TFF yargı kurullarının; bu hafta ve sonrası içinde TFF bağlılarını 'manalandırma' düşüncesini sürdürdükleri anlaşılmaktadır. Nitekim, dün oynanan Trabzonspor-Konyaspor maçının 'tecrübeli' hakemi Süleyman Abay, müsabaka sonucuna tesir edecek hatalar yapmıştır. Yarın oynayacağımız Akhisarspor maçına atanan bir diğer 'tecrübeli' hakem Serkan Çınar'ın da aynı şekilde hata yapmaması, beklentimizdir."

"Kulübümüz hesap sorma hak ve yetkisini kullanacaktır"

Açıklamalarda başkan Aziz Yıldırım ve yönetici Şekip Mosturoğlu'nun PFDK'ya herhangi bir savunma yapmayacakları ve kulüp olarak TFF'nin uygulamaları ile alakalı olarak hesap sorma hak ve yetkisinin kullanılacağı bildirildi.

Federasyon yönetim kuruluna da seslenilen açıklamada, şu görüşler aktarıldı:

"TFF yönetimine bildiririz ki TFF'nin yegane faaliyeti, Avrupa Futbol Şampiyonası Finalleri'ne katılmayı her ne pahasına olursa olsun sağlamak için her bir futbolcu için maç başına 200 bin avro prim vermek ve bu paraya kaynak yaratmak için disiplin para cezalarından medet ummak değildir. TFF'nin her türlü uygulaması TFF Genel Kurulu'nun denetim ve gözetiminde olup, TFF Genel Kurulu'nu oluşturan kulüplerin TFF'den hesap sorma hak ve yetkisi vardır. TFF Genel Kurulu'nu oluşturan üyelere sahip kulübümüz de bu günden itibaren her vesile ile TFF'den uygulamaları ile alakalı olarak hesap sorma hak ve yetkisini kullanacaktır. TFF yargı kurullarının; bugüne kadar kulüp mensuplarına karşı savunma haklarının kullanılmasını değersiz gördüğü gerçeği ile gerek Aziz Yıldırım gerekse Şekip Mosturoğlu PFDK'ya böyle saçma bir sevk gerekçesiyle herhangi bir savunma yapmayacaktır. Bu vesile ile TFF Başkanı Sayın Yıldırım Demirören'e geçtiğimiz hafta içinde PFDK'da meydana gelen görev değişikliğini ve bunun gerekçesini açıklamasını hala kendisinden beklediğimizi bir kez daha bildirmekte yarar görüyoruz."

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz