Futbol

Fenerbahçe'den yeni yıla iyi başlangıç

03 Ocak 2015 Cumartesi 22:10 - Son Güncelleme 03 Ocak 2015 Cumartesi 22:26

Başakşehir'i yenen F.Bahçe, 2015'in ilk resmi maçından galibiyetle ayrıldı.

Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında İstanbul Başakşehir'i 2-0 yenen Fenerbahçe, 2015 yılına galibiyetle başladı.

Ligde 2014'ün son resmi maçında Mersin İdmanyurdu'nu 1-0 yenen sarı-lacivertliler, İstanbul Başakşehir'i 2-0 mağlup ederek, yeni yılın ilk maçında 3 puan aldı.

İstanbul Başakşehir'i yenen Fenerbahçe, Süper Lig'de devre arası tatili öncesinde oynadığı son 5 maçı da kazandı.

Ligin 11. haftasında iç sahada Eskişehirspor ile 2-2 berabere kaldıktan sonra 12. haftada deplasmanda Balıkesirspor'u 1-0, 13. haftada Kadıköy'de Sivasspor'u 4-1, 14. haftada deplasmanda Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor'u 1-0 ve 15. haftada da sahasında Mersin İdmanyurdu'nu 1-0'lık skorlarla geçen Fenerbahçe, 16. haftada da İstanbul Başakşehir'i 2-0 mağlup etti.

Sarı-lacivertliler, ayrıca ligde 3 maçtır kalesinde gol görmedi.

Fenerbahçe, bu galibiyetle puanını 36'ya çıkararak, maç fazlasıyla Beşiktaş'ın önünde liderliğe yükseldi.

Kuyt 4. golünü attı

İstanbul Başakşehir maçında Fenerbahçe'nin ilk golünü kaydeden Hollandalı futbolcu Dirk Kuyt, bu sezon ligde 4. golüne imza attı.

Kuyt, daha önce 7. haftada Gençlerbirliği maçında penaltıdan, 10. haftada Bursaspor ve 13. haftada Sivasspor maçlarında birer kez rakip fileleri havalandırmıştı.

Alper'in 2. golü

Karşılaşmanın 49. dakikada takımının ikinci golünü atan Alper Potuk, bu sezon ligde ikinci golünü kaydetti.

Alper, daha önce ligin 6. haftasında 2-1 yenildikleri Galatasaray derbisinde 90+5. dakikada takımının tek golünü atmıştı.

Alper Potuk, golden sonra çorabının içindeki tekmelikleri çıkartarak, buraya yazdırdığı isimleri gösterdi.

Taraftarın Diego tezahüratı

Fenerbahçeli taraftarlar karşılaşmanın 75. dakikasından itibaren saha kenarında ısınan Diego Ribas için tezahürat yaptı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, 83. dakikada Emre Belözoğlu'nun yerine Diego'yu oyuna aldı.

Hakem Aydınus, saha içinde Emre ile çarpıştı

Müsabakanın hakemi Fırat Aydınus, saha içinde Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu ile çarpıştı.

Karşılaşmanın 78. dakikasında Fırat Aydınus, başka bir noktaya bakarak koşarken arkadan Emre'ye çarptı. Çarpışma sonrası Emre kafasını, Fırat Aydınus ise burnunu tuttu.

Emre Belözoğlu ve Mehmet Topal cezalı

Fenerbahçe'de sarı kart gören Emre Belözoğlu ve Mehmet Topal, sarı kart cezalısı durumuna düştü.

Ligde 4. sarı kartlarını gören Emre ve Mehmet Topal, lige verilecek aranın ardından 17. haftada yapılacak Kasımpaşa maçında forma giyemeyecek.

Emenike, maç bitmeden soyunma odasına gitti

Karşılaşmaya yedekler arasında başlayan Fenerbahçeli futbolcu Emmanuel Emenike, süre alamadığı maç sonlanmadan soyunma odasının yolunu tuttu.

Saha kenarında bir süre ısınan Emenike'nin, teknik direktör İsmail Kartal'ın son oyuncu değişikliği tercihinde Emre Belözoğlu'nun yerine Diego Ribas'ı sahaya sürmesi üzerine sinirlendiği görüldü.

Isınmayı bırakarak sinirli bir şekilde yedek kulübesine gelen ve bu sırada elindeki eldivenleri de çıkararak atan Emenike, bir süre burada durduktan sonra maçın tamamlanmasını beklemeden soyunma odasına gitti.

Doka'nın olaylı sarı kartı

Karşılaşmanın 45+1. dakikasında bir pozisyonda hakem Fırat Aydınus, faul yaptığı gerekçesiyle İstanbul Başakşehir'den Ferhat Öztorun'a sarı kart gösterirken, daha sonra yardımcısının uyarısıyla kart verdiği oyuncuyu değiştirdi.

Gösterdiği sarı kartın ardından kulaklığı vasıtasıyla yardımcısından düzeltme alan Aydınus, ardından Doka'yı yanına çağırarak sarı kartı ona gösterdiğini işaret etti.

İstanbul Başakşehir'de sarı kart gören Doka ve Uğur Uçar, ligde 4. sarı kartlarını alarak, cezalı duruma düştü. İki oyuncu, takımlarının 17. haftada Mersin İdmanyurdu ile oynayacağı karşılaşmada yer alamayacak.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz