Futbol

Fenerbahçeli oyunculardan beraberlik yorumu

28 Eylül 2019 Cumartesi 22:37 - Son Güncelleme 29 Eylül 2019 Pazar 00:20

Süper Lig’in 6. haftasında deplasmanda Galatasaray ile karşılaşan Fenerbahçe’de Luiz Gustavo, Max Kruse ve Vedat Muriç, 0-0 biten maç ile ilgili yayıncı kuruluşa değerlendirmelerde bulundu.

Çekişmeli bir derbi olduğunu söyleyen Luiz Gustavo, “Bugün 3 puanla ayrılabilirdik buradan ama maalesef olmadı. Güzel bir atmosferdi ve çekişmeli bir maç oldu. Önümüzdeki maçlarda daha iyi mücadele ederek şampiyonluğa ulaşmak istiyoruz” diye konuştu.

Derbiye çok iyi hazırlandıklarını ve bu tarz maçlarda mücadele etmenin ayrıcalık olduğunu ifade eden Brezilyalı oyuncu, “Bizim için bu hafta çok normal geçti, herkes çok iyi hazırlandı. İki takım arasındaki rekabeti herkes biliyor. Bizler için böyle maçlarda oynamak ayrıcalıktır” dedi.

Max Kruse: Bu bulunduğunuz ülkeye duyulan saygıdır

Kruse, önemli gol pozisyonları kaçırdıklarını belirterek, “İki takımda pozisyonlara girdi. Biz daha üstün gibiydik. Toplam 2-3 tane gol pozisyonuna girdik. Maçın sonunda da bir tane önemli gol pozisyonu vardı. Berabere bitti ama en azından deplasmandan beraberlikle döndük” şeklinde konuştu.

Derbi öncesi İstiklal Marşı’nı okuyarak dikkatleri üzerine çeken Alman oyuncu, “Geldiğim ilk günden beri söylüyorum, dil konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Bunu bulunduğunuz ülkeye duyduğunuz saygı olarak görüyorum. Kendimi bu ülkeye ait olduğumu göstermek için yapıyorum. Kendimi dil konusunda daha da geliştireceğim” açıklamasında bulundu.

Vedat Muriç: Fenerbahçe'de efsane olmak için buradayım

Oynadığı her maçta takıma elinden geldiğinin fazlasını vermeye çalıştığını söyleyen Muriç, “Derbilerin sonucu biraz sıkışık, son senelerde atan kazanır gibi derbiler var. Yanılmıyorsam bu berabere biten 5’inci maç oldu. Buraya 3 puan için geldik, iyi pozisyonlar yakaladık. Sonuç daha farklı olabilirdi bizim açımızdan. Bu oynadığım ilk derbiydi ve takıma elimden gelenin fazlasını vermeye çalışıyorum” dedi.

Uzun yıllar sarı-lacivertli formayı taşımak istediğini vurgulayan Kosovalı forvet, Avrupa’daki önemli kulüplerin kendisini izlemesi hakkındaki soruya ise şu şekilde cevap verdi:

“Benim için moral motivasyon açısından hoş şeyler. Şu da gerçek ki dünya üzerinde bütün scoutlar her futbolcuyu izliyor, bu çok doğal. Bu benim moral motivasyonumu görmeme neden oluyor. Fenerbahçe’de efsane olmak için buradayım. İnşallah burada uzun yıllar kalıp, adımı şampiyonluklara yazdırmak istiyorum.”

Altay Bayındır: Hiçbir şey bitmiş değil

Müsabaka sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Fenerbahçe’nin genç kalecisi Altay Bayındır, bu maçta topu kaleye sokamadıklarını ifade etti.

“Hiç bir şey bitmiş değil, kaybetsek de kazansakta. Şampiyonluğa kitlenmiş, inananmış bir takımız. İnşallah devamlılığımızı sahaya yansıtıp Antalya maçında da skoru alıp devam ederiz. Tüm takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Galatasaray’a da bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum. 1 puan kesinlikle başarılı olmak değil. Biz her maçta olduğu gibi 3 puan için mücadele verdik. Bazen böyle maçlarda olabiliyor. Fazla takılı kalmadan önümüzdeki Antalya maçına en iyi şekilde odaklanıp şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerlemek istiyoruz."

“Fenerbahçe taraftarlarının sesini daha çok duydum”

Konsantre olma durumu ve taraftarlar hakkında konuşan Bayındır, “Her maç zordur ve konsantre olmak gerekiyor. Benim de ilk derbimdi. Keyifli ve güzel bir mücadele oldu. Sahaya girdiğimizde maça odaklı olduğun için tribünleri takmıyorsun. Galatasaray taraftarının sesleri duyuldu ama ben daha çok Fenerbahçe taraftarlarının sesini duydum. Onlara teşekkür ediyorum” şeklinde belirtti.

“Bizim için her maç önemli”

Derbi hakkında konulan Altay Bayındır, “Her maçta biz hocalarımızla birlikte konuşuyoruz. Bu maçta benim için geçmiş maçlardan biri gibiydi. Derbi olmasının etkisi olmadı. Her maça aynı şekilde konsantre oluyorum. Hocamızda, Emre abide, Volkan abide tecrübeli insanlar. Büyük bir liderler. Bu maçlarda tecrübeleri çok fazla oldu. Bu maçı oynamış olarak gerekli şeyleri söylediler. Bizim için o maç bu maç önemi yok her maç önemli. Galip gelebilirdik ama olmadı” diye belirtti.

Kaynak: DHA, İHA

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz