Futbol

FIFA kokartlı hakemlere kış semineri

02 Şubat 2015 Pazartesi 17:23 - Son Güncelleme 02 Şubat 2015 Pazartesi 17:25

Türkiye'den 5 hakem, Yunanistan'da yapılan UEFA Kış Hakem Kursu'na katıldı.

FIFA kokartlı Türk hakemlerden Cüneyt Çakır, Hüseyin Göçek, Tolga Özkalfa, Ali Palabıyık ve Neslihan Muratdağı'nın, Yunanistan'da başlayan 23. UEFA Kış Hakem Kursu'na katıldıkları belirtildi.

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, UEFA'ya üye 43 federasyondan, yeni FIFA kokartı takmış hakemler de dahil olmak üzere Avrupa'nın en üst kategorilerinde yer alan toplam 133 hakemin katıldığı 23. UEFA Kış Hakem Kursu'nda, Türkiye'den Cüneyt Çakır, Hüseyin Göçek, Tolga Özkalfa, Ali Palabıyık ve Neslihan Muratdağı'nın yer aldıkları duyuruldu.

Atina'da 5 Şubat Perşembe gününe kadar sürecek organizasyonda 22 UEFA elit erkek hakem, 18 UEFA elit kadın hakem ve UEFA 1. kategoriden seçilen 41 erkek hakem olmak üzere toplam 81 hakemin, İleri Düzey Kursu'na katılacakları aktarıldı.

Kursta hakemlere, UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi maçlarına yönelik talimatların, UEFA Hakem Komitesi tarafından önceki karşılaşmalarda yaşanılan pozisyonların video analizi eşliğinde verileceği kaydedilirken fitness, Yo-Yo ve medikal testlerin gerçekleştirileceği vurgulandı.

UEFA Kış Hakem Kursu'na ilk kez katılan yeni FIFA kokartı takmış hakemlerin ise medikal ve Yo-Yo testlerinden geçtikten sonra, gelecekte UEFA organizasyonlarında yönetecekleri maçlar hakkında bilgilendirmelerin yapılacağı kaydedildi.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz