Futbol

Fırtına'nın serisi devam ediyor

08 Şubat 2021 Pazartesi 09:10 - Son Güncelleme 08 Şubat 2021 Pazartesi 21:14  |  Kaynak : TRT SPOR

Süper Lig'in 24. haftasında Trabzonspor, deplasmanda Yeni Malatyaspor'u 2-0 mağlup ederek ligde galibiyet serisini 5 maça çıkarttı.

Süper Lig'in 24. haftasında Yeni Malatyaspor, Trabzonspor'u konuk etti.

Yeni Malatya Stadyumu'nda, Erkan Özdamar'ın yönetimindeki karşılaşmayı konuk ekip, 50. dakikada Bakasetas'ın attığı golle 1-0 öne geçti. Maçın skorunu, 90+6. dakikada Nwakaeme tayin etti. Kalan sürede başka gol olmadı ve Abdullah Avcı'nın öğrencileri, 2-0'lık skorla üç puanın sahibi oldu.

Bordo-mavili ekip bu galibiyetle puanını 42'ye çıkararak yeniden 4. sıraya yükseldi. Abdullah Avcı'nın öğrencileri ayrıca, liderlik koltuğu ile arasındaki puan farkını 6'ya düşürmeyi başardı.

Haftaya girerken 29 puanı bulunan Yeni Malatyaspor ile, puansız kapattığı mücadelenin ardından 10. sırada kaldı.

Son 9 maçta 8 galibiyet

Sezona Eddie Newton yönetiminde başlayan, Abdullah Avcı ile çıkışa geçen Karadeniz ekibi, son 9 resmi maçında 8. galibiyetini aldı. Yalnızca Antalyaspor deplasmanında bir puana razı olan 'Fırtına', bu periyotta Süper Kupa'yı da müzesine götürmüştü.

Bakasetas hızlı başladı

Trabzonspor'un Ocak ayında Aytemiz Alanyaspor'dan transfer ettiği Tasos Bakasetas, ilk 11'de çıktığı ikinci maçında da gol atma başarısı gösterdi. Hafta arasında, Yukatel Denizlispor mücadelesinde zaferi getiren golün altına imzasını atan Yunan yıldız, bu kez de Yeni Malatyaspor karşısında kilidi açmayı başardı.

Maçtan dakikalar

11. dakikada sol kanattan gelişen Trabzonspor atağında Djaniny'nin ceza alanına ortasında, müsait durumdaki Ekuban'dan önce Hadebe son anda ayak koyarak topu kornere gönderdi.

21. dakikada Chebake'nin ceza alanına gönderdiği topa Tetteh kafayla vurdu ancak meşin yuvarlak üstten az farkla auta gitti.

32. dakikada ev sahibi ekibin sağ kanattan gelişen atağında, Tetteh'in ceza alanına gönderdiği top karambolde boşta kaldı. Sonrasında savunma meşin yuvarlağı kornere göndererek tehlikeyi uzaklaştırdı.

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 berabere sonuçlandı.

GOL: 50. dakikada, Baker'ın kullandığı kornerde kaleci Abdulsamed topu istediği gibi uzaklaştıramadı. Ceza alanı ön çizgisinde meşin yuvarlakla buluşan Bakasetas, düzgün bir vuruşla takımını öne geçirdi: 0-1

56. dakikada gelişen Trabzonspor atağında Djaniny'nin pasını alan Bakasetas'ın şutu, kalenin üzerinden auta gitti.

68. dakikada, sağ kanattan kullanılan kornerde oluşan karambol sonrası top Tetteh'in önünde kaldı. Yıldız futbolcunun kale sahasından vuruşunda Uğurcan, açıyı iyi kapatarak gole geçit vermedi.

GOL: 90+6. dakikada, sol kanattan gelişen Trabzonspor atağında topu hakimiyeti altına alan Nwakaeme, şık bir çalım ve dar açıdan yaptığı vuruşla maçın skorunu tayin etti: 0-2

Karşılaşmada üç puanı elde eden taraf, 2-0'lık skorla Trabzonspor oldu.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz