Futbol

Futbol Federasyonu Lig TV'ye talip

05 Mart 2014 Çarşamba 10:19 - Son Güncelleme 05 Mart 2014 Çarşamba 10:33

''Türk futbolunun sorunlarını çözmek için önemli adımlar atıyoruz''

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören'e, son günlerde gündeme gelen; Süper Lig'in yayıncı kuruluşu Lig TV'nin Futbol Federasyonu kontrolünde kulüpler tarafından TMSF'den satın alınması ve işletilmesi konusunu sorduk.

TFF'nin kulüplerle birlikte böyle bir projesinin olduğunu belirten Demirören sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu konuda çok kapsamlı, büyük ve faydalı bir proje gerçekleştireceğiz. Futbolun sahipleri kulüplerin, yayıncı kuruluşun da sahibi olmasını ve kendi değerlerini adaletli bir şekilde yönetmesini istiyoruz."

BÜYÜK DEĞER KATACAK

"Gerekli çalışmaları ilgili yerlere ve makamlara ilettik, şu anda gelişim aşamasında. Kulüplerimizle de bu meseleyi ayrıntılı bir şekilde konuşuyoruz. Zamanı gelince, Türk futboluna büyük değer katacak olan bu düşüncemizi kamuoyu ile paylayacağız. Federasyonda göreve geldiğimizden bu yana Türk futbolunun sorunlarını çözmek için önemli adımlar atıyoruz. Riva başta olmak üzere birçok adımımız var. Bu da onlardan birisi olacak. Yayıncı kuruluşun satın alınması tarihi bir proje."

KULÜPLER E-BİLET İÇİN ORTA YOL İSTİYOR

Sporda şiddet ve kötü tezahüratı önlemek amacıyla geliştirilen e-bilet uygulaması için geri sayım sürüyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı, sözleşme yapılan 21 statta konuyla ilgili altyapının 14 Nisan tarihine kadar tamamlanmasını istiyor. TFF'nin de görüşü e-biletin belirlenen tarihte devreye girmesi. Ancak turnikeler, giriş kartları ve program yazılımlarının tamamlanmasını bekliyor. TFF, şeffaf bir şekilde yapılan ihalenin şartlarının çok iyi olduğunu belirterek, kulüplere "Bir an önce statların kapılarını yüklenici firmaya açın" mesajı yolluyor.

BİR TEK GALATASARAY

Uygulama nedeniyle sıkıntılı bir bekleyiş içinde olan kulüpler ise, "Siz güvenliği sağlayın, e-bilete de geçelim. Bütün kameralar ve sistemler kurulsun. Ancak gişeler bizim. Gişelerde basılan kartlardan alınacak aidatlar ve hizmet bedellerinden dolayı taraftarımızın üzerine ek yük binecek. Zaten tribünlerin boş kaldığını düşünürsek, ek maliyetler büyük sıkıntı yaratacak" görüşünü savunuyor. Bu nedenlerle TFF'den orta yol bulunması bekleniyor. Şu ana kadar sekiz stadın e-bilete geçiş ile ilgili altyapısı tamamlandı. Ancak Galatasaray dışında hiçbir kulübün yapılan ihale ve sözleşme koşullarını yerine getirmediği öğrenildi.

KULÜPLER BUGÜN ANKARA'DA TOPLANIYOR

Kulüpler Birliği Vakfı, bugün Ankara'da e-bilet ana gündemi ile toplanacak. Toplantıda, Türkiye Futbol Federasyonu ile e-biletin yüklenici ve sağlayıcı firmasının yetkilileri uygulama hakkında kulüplere bilgi verecek.

SABAH

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz