Futbol

"Futbolda şike kumpası" davasında kritik gün

19 Ekim 2018 Cuma 12:48 - Son Güncelleme 19 Ekim 2018 Cuma 13:00

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "futbolda şike" soruşturmasında kumpas kurduğu iddiasıyla 25'i tutuklu 108 sanığın yargılandığı davayla ilgili Fenerbahçe Kulübü Hukuk İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Fethi Pekin, "Fenerbahçe’nin haksız yere uğradığı mağduriyetin giderilmesi açısından çok çok önemli bir dava." dedi.

Fenerbahçe Spor Kulübü Hukuk İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Fethi Pekin 5. gün duruşmaları öncesi dava ile ilgili Fenerbahçe Televizyonu’na açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe’nin hakkını sonuna kadar savunacaklarını söyleyen Fethi Pekin, davanın işleyişiyle ilgili, “Fenerbahçe’ye karşı kurulan kumpas davasının 7. duruşma haftasının son celsesindeyiz. Yine Çağlayan’dayız. Önceki 4 gün duruşmalar Silivri’de devam etmişti. Kırmızı çizgimiz olduğunu sadece ben ifade etmiyorum. Başta Başkanımız Sayın Ali Koç, tüm yönetimimiz, camiamız, bu dava sırasında savunmalarımızı ellerinden geldiğince en üst seviyede yapan avukatlarımız da aynı görüşte. Bu Fenerbahçe’nin haksız yere uğradığı mağduriyetin giderilmesi açısından çok çok önemli bir dava. Bir önceki duruşma haftasının son günü de ifade ettiğim gibi bu dava kadar önemli, belki daha da önemli Yargıtay’da onanmasını beklediğimiz bir karar var. O kararın bir an evvel çıkmasını istiyoruz, talep ediyoruz. Daha fazla uzamadan sonuca varılmasını istiyoruz. Bu davada da sürecin daha hızlı işleyebilmesi için avukatlar elinden geleni yapıyor. Çok sayıda sanıklı, çok sayıda tanıklı, çok kapsamlı bir dava. Sürecin uzaması doğaldır ama biz en kısa sürede davanın sonuca varmasını istiyoruz. Bunun sonuna kadar takipçisi olacağız. Naim bey ve diğer avukatlarımız bizi, yönetimimizi bilgilendiriyorlar. Her duruşma haftası öncesi hukukçular olarak bir araya geliyoruz ve stratejimizi belirliyoruz. Avukatlarımız da bizleri duruşmalarda savunuyorlar. Yönetimimiz, camiamız bu davaların sonuna kadar takipçisi olacaktır, Fenerbahçe’nin hakkını sonuna kadar savunacaktır, Fenerbahçe’nin arkasında sonuna kadar olacaktır. Bunlar bizim kırmızı çizgimizdir. Çok yakından takip etmeye devam edeceğiz” değerlendirmesini yaptı.

''Beklentimiz kararın bir an evvel çıkmasıdır''

Yargıtay’dan beklenen onama kararıyla ilgili de konuşan Hukuk İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Fethi Pekin, “Oradaki sonuç çok önemli. Kendi başına zaten çok önemli. Bu davayı da kısmen de olsa etkileyebileceğini düşünüyorum. Elimizi kuvvetlendirecektir. O dava zaten Yargıtay’da 2 buçuk yılı aşkındır kararı beklediği için kararın artık verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Son safhasına gelmiş vaziyettedir. Beklentimiz kararın bir an evvel çıkmasıdır” dedi.

Son olarak Fenerbahçe’nin bütün camiamızın vicdanlarında ak olduğunu sözlerine ekleyen Fethi Pekin, “Sütten çıkmış ak kaşık gibidir. Bu neticede bir süreçtir. Her iki davanın sonucunda da bu kanunlar önünde de, mahkemeler önünde de, yargısal olarak da aklanma sonucuyla bitecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Sadece bu sürecin bir an evvel sonuçlanmasını istiyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz