Futbol

Galatasaray iç sahada sıkıntılı

06 Mayıs 2021 Perşembe 14:45 - Son Güncelleme 06 Mayıs 2021 Perşembe 14:47  |  Kaynak : TRT SPOR

Derbide Beşiktaş'ı ağırlayacak olan Galatasaray, bu sezon evinde önemli puan kayıpları yaşadı. Sarı kırmızılılar, son 5 iç saha maçında sadece bir kez kazanabildi.

Galatasaray iç sahada sıkıntılı, Beşiktaş deplasmanda iyi. Süper Lig'in 40'ncı haftasında oynanacak dev derbi öncesinde istatistikler bu tabloyu ortaya koyuyor.

Galatasaray, bu sezon evinde oynadığı 18 maçta kritik puan kayıpları yaşadı. Sarı kırmızılılar, iç sahada 6 beraberlik, 2 mağlubiyet alarak 18 puan kaybetti. Sahasında 39 gole imza atan Galatasaray, filelerinde 15 gol gördü.

Sarı kırmızılı ekip, Türk Telekom Stadı'nda oynadığı son 5 maçta 1 kez kazanabildi. Çaykur Rizespor'a yenilen; Demir Grup Sivasspor, Fatih Karagümrük ve Trabzonspor ile berabere kalan Galatasaray, İttifak Holding Konyaspor'u mağlup etti.

Beşiktaş ise bu sezon deplasmanda iyi bir performans sergiliyor.

Siyah beyazlılar, dış sahada oynadığı 18 karşılaşmada 11 galibiyet, 3 beraberlik ve 4 yenilgi aldı ve hanesine 36 puan yazdırdı. Bu süreçte 37 gol atan Beşiktaş, kalesinde ise 26 gol gördü.

Sergen Yalçın'ın ekibi, son 9 dış saha maçında ise daha başarılı bir grafik ortaya koydu. 9 maçın 6'sını kazanan siyah beyazlı ekip, 2 beraberlik ve bir yenilgiyle 20 puan elde etti.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz