Futbol

Galatasaray nefes aldı

25 Kasım 2016 Cuma 22:05 - Son Güncelleme 25 Kasım 2016 Cuma 20:08

Ligdeki son 4 maçında 3 yenilgi yaşayan sarı-kırmızılılar, Bursaspor karşısında 3-1 galip gelerek moral buldu.

Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında Bursaspor'u 3-1 yenen Galatasaray, sıkıntılı bir süreçte nefes aldı.

Ligdeki son 4 maçında 3 yenilgi yaşayan Galatasaray, Bursaspor önünde de 14. dakikada Kubilay Kanatsızkuş'un golüyle 1-0 yenik duruma düşmesine karşın, 31. dakikada Yasin Öztekin, 55. dakikada Sneijder ve 90 2. dakikada Eren Derdiyok'un golleriyle sonuca gitti.

Ligde 8. haftada Trabzonspor'a 1-0 kaybedilmesinin ardından başlayan sıkıntılı süreçte, 9. haftada Adanaspor'u 1-0 mağlup eden Galatasaray, ardından 10. haftada Medipol Başakşehir'e 2-1 ve 11. haftada Fenerbahçe'ye 2-0 yenilmişti.

- Sıralamada Bursaspor'u geçti

Haftaya 20 puanla giren Galatasaray ve 21 puanlı Bursaspor'un karşılaşmasında 3 puanı alan taraf olan sarı-kırmızılılar, sıralamada rakibini geçmeyi başardı.

İki maç aradan sonra hanesine puan yazdıran sarı-kırmızılılar, haftayı 23 puanla tamamladı. Bursaspor ise bu yenilgiyle 21 puanda kaldı.

- Sneijder'in gol hasreti sona erdi

Bursaspor karşısında Galatasaray'ı 2-1 öne geçiren golü atan Sneijder, skor üretmedeki şanssızlığını kırdı.

Ligdeki son golünü, geride kalan sezonun 19. haftasında, 23 Ocak 2016 tarihinde Osmanlıspor'a karşı deplasmanda oynanan maçta atan Hollandalı futbolcu, aradan geçen 307 günün ardından yeniden rakip fileleri havalandırmayı başardı.

Sneijder, resmi maçlarda ise son golünü, geride kalan sezon Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Akhisar Belediyespor'a karşı deplasmanda kaydetmişti. Yıldız oyuncu, 10 Şubat 2016 tarihindeki bu müsabakanın ardından 289 gün sonra yeniden bir resmi maçta gole ulaştı.

Öte yandan, Sneijder'in Türk Telekom Arena'daki gol hasreti ise 1,5 yıl sonra sonlandı. Yıldız oyuncu, Türk Telekom Arena'da son golü, 2014-2015 sezonunun 33. haftasında, 24 Mayıs 2015'te oynanan Beşiktaş derbisinde atarken, yeniden burada taraftarları sevindirmesi için 551 gün beklemek zorunda kaldı.

Hollandalı oyuncu ayrıca, Süper Lig kariyerinde Bursaspor ağlarını 6. kez havalandırmayı başarmış oldu.

- Eren Derdiyok 6 maç sonra golle buluştu

Galatasaray takımının golcü ismi Eren Derdiyok, 6 maçtır süren gol atamama serisini Bursaspor ağlarını havalandırarak bitirdi.

Müsabakaya yedekler arasında başlayan Eren, 87. dakikada Podolski'nin yerine oyuna dahil olurken, 90 2. dakikada skoru 3-1'e getiren golü kaydederek, şanssızlığını kırdı.

Eren, sarı-kırmızılı formayla ligde 6 gole ulaştı.

- Maç sonu büyük sevinç

Galatasaray taraftarları, Bursaspor'a karşı alınan 3-1'lik galibiyet nedeniyle maç sonu büyük sevinç yaşadı.

Müsabakanın tamamlanmasının ardından taraftarlar, oyuncuları tribüne çağırarak alkışlarken, futbolcular da formalarını tribüne attılar.

- Bursaspor'un serileri son buldu

Bursaspor, Galatasaray yenilgisiyle 5 maçtır devam eden gol yememe ve yenilmeme serisini sonlandırdı.

Ligin 6. haftasında Gaziantepspor'a 3-2 yenilen yeşil-beyazlı ekip, ardından Osmanlıspor (0-0), Aytemiz Alanyaspor (2-0), Atiker Konyaspor (2-0), Kardemir Karabükspor (0-0) ve Akhisar Belediyespor (0-0) müsabakalarında hem kalesini gole kapamış hem de mağlup olmamıştı.

Öte yandan, Bursaspor kalecisi Harun Tekin ise 492 dakika sonra kalesinde gol gördü. Kalesinde en son, 6. haftadaki Gaziantepspor maçının 79. dakikasında golü engelleyemeyen Harun, Galatasaray karşısında 31. dakikada Yasin Öztekin'in skoru 1-1 yapmasıyla serisini sonlandırdı.

- Galatasaray'ı yine yenemedi

Bursaspor'un Galatasaray'a karşı kazanamama serisi 9 maça çıktı.

Sarı-kırmızılı ekip karşısında son galibiyetini, 2011-2012 sezonunda evinde 1-0'lık sonuçla alan yeşil-beyazlılar, ardından oynanan 9 maçta 5 kez mağlup oldu, 4 kez de sahadan beraberlikle ayrıldı.

- Sivok, bandajla oynamak zorunda kaldı

Yeşil-beyazlı oyuncu Tomas Sivok, ilk yarıda aldığı darbe nedeniyle sol kaşında meydana gelen açılmaya rağmen maça devam ederken, son bölümde futbolcu değişikliği hakkı kalmaması nedeniyle bandajla mücadeleyi sürdürdü.

Kaşındaki açılma sonrası ilk yarının son dakikalarında soyunma odasına giden ve takımını 10 kişi bırakan Sivok, ikinci yarıda oyunda yer aldı. Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun 3 oyuncu değişikliği hakkını kullanması sonrası, Sivok'un kaşındaki kanama devam etti. Hakem uyarısıyla kenara gönderilen Sivok, yapılan müdahalelerle oyuna dahil edildi.

- Maçta 15 bin 292 izleyici

Galatasaray-Bursaspor müsabakasına futbolseverlerin ilgisi düşük olurken, bu durum biletli izleyici rakamına da yansıdı.

Türk Telekom Arena'da karşılaşmayı 15 bin 292 biletli izleyicinin takip ettiği duyuruldu.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz