Futbol

Galatasaray'da flaş gelişme

30 Aralık 2013 Pazartesi 09:08 - Son Güncelleme 30 Aralık 2013 Pazartesi 09:58

Lütfi Arıboğan, Muslera'nın durumuyla ilgili önemli bir açıklama yaptı.

Bir TV kanalında soruları cevaplayan Galatasaray İcra Kurulu Başkanı Lütfi Arıboğan, transferden Terim'in ayrılışına kadar pek çok konuda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kaleci Muslera konusunda çarpıcı bir açıklama yapan Arıboğan, ''Muslera'nın sözleşmesini geçen hafta itibari ile uzattık. Serbest kalma maddesi yok" dedi.

Terim'in ayrılışı

Fatih Terim'in görevine son verilmesi ile ilgili olarak Arıboğan, "Mancini, Terim'in neden ayrıldığını tabii ki sordu. Biz de ona bu konudaki gerçekleri söyledik. Mancini bunun üzerine, İtalya Milli Takımı beni isterse yollar mısınız diye bir şey sormadı; sözleşmede böyle bir madde yok. Fatih Hoca ile ilgili herhangi bir sorunum yok'' dedi.

Şampiyonlar Ligi gelirleri isyanı

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi gelirleri konusundaki itirazını bir kez daha dile getiren Arıboğan, şunları söyledi:

''Şampiyonlar Ligi'ndeki gelirin düşen bölümü her ülke için ayrı ayrı uygulanan Market Pool gelirinden kaynaklanıyor. Bu gelirlerin bu kadar çok düşmesi ile ilgili UEFA'yı da yayıncı kuruluşu da uyardık. Şampiyonlar Ligi'nde geçmiş dönemde bizim kadar başarılı olamayan takımlar, Market Pool'dan bizim 2 katımız kadar para kazandı.''

"Drogba ve Sneijder ile devam etmek istiyoruz"

Arıboğan, Galatasaray'ın iki önemli yıldızı ile ilgili de konuştu.

Drogra için ''Drogba ile ilgili hiçbir sorunumuz yok. Kişiliğiyle oyunculuğuyla çok önemli bir isim. Onunla devam etmek istiyoruz" diyen Arıboğan, "Sneijder'e 25 milyon avroluk teklif geldi ne yaparsınız?" sorusuna ise "Bu dönemde öyle birşey düşünmüyoruz, sene sonuna kadar bizimle'' karşılığını verdi.

Tarık Çamdal "Aslan" oluyor mu?

Galatasaray İcra Kurulu Başkanı Lütfi Arıboğan, çok konuşulan Tarık Çamdal transferine ilişkin gelişmeleri de değerlendirdi. Arıboğan, ''O konu ülkemizde speküle edilmekte; Hocamızın arzu ettiği oyuncular arasında. Ön protokol yok. Eskişehir kulübü ve başkanı bizim dostumuz. Kendisiyle de görüşüyoruz; bu konu yokken bile Mesut Başkan beni aradı. Biz etik değerlere çok dikkat ediyoruz. Sneijder transferinde de önce kulüple görüştük, Başkan'a randevuyu organize ettik'' diye konuştu.

"Muslera ile uzattık"

Arıboğan, kaleci Muslera konusunda çarpıcı bir açıklama yaptı:

''Muslera'nın sözleşmesini geçen hafta itibari ile uzattık. Serbest kalma maddesi yok. Detaylarını kamuoyuna bildirecez. Muslera konusu da aslında prensip anlaşmasıdır, onu bir düzelteyim.. Riera ve Amrabat ile ilgili ise bir gelişme yok.''

Transfer çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Arıboğan, ''Transferlerimizi yaparken, yabancı konusunda değişiklik yapılacağını düşünerek yapıyoruz. Yabancı oyuncu sayısı gibi stratejik konuları günlük düşünmemeli. Açıklamaları bizi mutlu etti. Alex Telles'de de aynı ilgi var; kulübü mesajı almıştır umarım. Rhodolfo konusunda yorum yapamam. Bruma'nın transferi stratejiktir. Bruma bizim yabancı oyuncu kontejanında geleceğe yaptığımız yatırımdır. Bizi memnun etmiştir'' dedi.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz