Futbol

"Galatasaray'ı çok iyi tanıyorum"

04 Ağustos 2017 Cuma 18:50 - Son Güncelleme 04 Ağustos 2017 Cuma 20:38

Galatasaray'ın Fransız golcüsü Bafetimbi Gomis, yeni hedefleri ve zorlukları sevdiğini belirterek, "Türkiye'nin ve Galatasaray'ın benim için çok doğru bir ortam olduğunu düşünüyorum." dedi.

Gomis, sarı-kırmızılı takımın Avusturya'nın Graz kentine 60 kilometre uzaklıkta bulunan Bad Waltersdorf kasabasındaki kampında düzenlenen basın toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Golcü oyuncu, Galatasaray'a transferi öncesinde arkadaşı Didier Drogba ile fikir alışverişi yapıp yapmadığına yönelik bir soruya, "Drogba ile daha önce de Galatasaray üzerine konuştuk ama sarı-kırmızılı takımı ona sorarak tercih etmedim. Galatasaray'ı çok iyi tanıyorum, herkesin bildiği bir takım, sadece bir oyuncudan referans alınarak gelinecek bir takım değil. Galatasaray büyük bir kulüp." diye konuştu.

Henüz tam anlamıyla hazır olmadığını dile getiren Gomis, sarı-kırmızılı ekibin yeni bir takım oluşturmaya çalıştığını, şu an itibariyle çok önemli oyuncuların takıma katıldığını ve katılmaya devam ettiğini belirterek, zamanla uyum sağlayarak daha iyi olacağını anlattı.

Gomis, kendisi üzerinde oluşacak baskının farkında olduğunu ve bu baskıya alışık olduğunu vurgulayarak, "Ben omzumda bu yükü hissetmeye ve taşımaya alışkın bir oyuncuyum ve aynı zamanda bundan keyif alıyorum. Bu takım şu an yapım aşamasında. İyi bir takım oluşturmak istiyoruz. Baskı ortamını kendi ve takımım adına kaldıracağımızı düşünüyorum.” değerlendirmesini yaptı.

"Bu baskının merkezinde sevginin yattığını biliyorum"

Geçtiğimiz iki sezon Galatasaray'ın beklenen başarıları yakalayamadığını anımsatan golcü oyuncu, "Taraftarın beklentisinin farkındayım. Galatasaray gibi büyük bir takımda goller attığım zaman ve başarılı olduğum zaman, var olan sevginin daha da artarak devam edeceğini düşünüyorum. Goller atıp ve başarı sağladığımda sahip olacağım his tarifi olmayan bir şey. Bu mesleğin en büyük tatmin duygusu da bu. Ben de bu baskı ve sorumluluğu çok seviyorum." ifadelerini kullandı.

Gomis, sarı-kırmızılı ekibe katılmadan önce Türkiye'de kariyer rekoru kırmak istediğinin hatırlatılması ve gol kralı olduğu takdirde saçlarını kesip kesmeyeceğinin sorulması üzerine, "Eğer biz şampiyon olursak ve kariyer rekoru kırarsam seninle birlikte yemeğe çıkalım, o yemeğin sonunda karar verelim saçlarımı kesip kesmemeye." açıklamasında bulundu.

"Galatasaray yönetiminin ilgisi diğerlerine göre çok daha fazlaydı"

Galatasaray'ı tercih sebebini de anlatan Gomis, transfer döneminde ikisi Süper Lig'den olmak üzere 4 takımdan teklif aldığını açıklayarak, "Bunlardan biri Marsilya, diğeri Galatasaray ve son ikisi de Galatasaray'ın Türkiye'deki rakipleri. Galatasaray yönetiminin ilgisi diğerlerine göre çok daha fazlaydı, bu seçimi yapmamda Galatasaray yönetiminin yakın ilgisi beni etkiledi, bana İstanbul ve takım hakkında gereken bütün bilgilendirmeyi yaptılar. En sonunda takım doktorumuz, Başkanımız ve Cenk Ergün'le görüşmeler yaptım ve Galatasaray beni ikna etti." diye konuştu.

Marsilya'da kalmayı neden tercih etmediğine ilişkin bir soruyu yanıtlayan Gomis, Fransız ekibine gidiş amacının kulübü tekrar Avrupa'ya taşımak olduğunu, takımın beşinci olarak ligi tamamlamasıyla bu hedefin başarıldığını kaydederek, "Ben yeni hedefleri ve zorlukları seven bir insanım, Türkiye'nin ve Galatasaray'ın bunun için çok doğru bir ortam olduğunu düşünüyorum." dedi.

"Fransa'da ilk defa Türkiye ligi canlı olarak verilecek"

Gomis, Süper Lig'in yeni transferlerle daha rekabetçi ve seyir açısından zengin bir lig olacağının altını çizerek, "Örneğin Fransa'da ilk defa Türkiye ligi canlı olarak verilecek. Avrupa'nın da bizleri izleyecek olması oyuncular üzerinde olumlu etki oluşturacaktır. Ancak biz takım olarak rekabete hazırız ve bu rekabetten başarıyla çıkacağız." görüşünü paylaştı.

Golcü oyuncu, Süper Lig'de kaç gol atmayı hedeflediğine ilişkin bir soruya ise, "Benim hedefim bir gol sayısı vermekten ziyade, takım olarak kolektif şekilde başarılı olmak. Tabii ki çok gol atmak istiyorum. Ama örneğin bir gol pozisyonuna girdim ancak diğer arkadaşım daha müsaitse ona pas vermeliyim, çünkü öncelikli olan takımın başarısı, sırf bu sayıyı tutturmak için pas vermezsem, bu takıma pahalıya mal olabilir." yanıtını verdi.

Gomis, iyi bir takım oluşturabilmek ve şampiyon olmak için çok gol atılması ve iyi golcülere sahip olunmasından ziyade, iyi bir takım oluşturulmasının önemine dikkati çekerek, Süper Lig'de başarılı olabilmek için diğer takımlardan daha fazla çalışılması gerektiğini ifade etti.

Ligde kendisi ile beraber çok sayıda iyi santrforun mücadele edecek olmasının gayet olumlu bulduğunun altını çizen golcü oyuncu, bu durumun rekabeti arttırarak, Süper Lig'in daha da kaliteli bir hale getireceğini sözlerine ekledi.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz