Futbol

Galatasaray'ın Belhanda kararı

24 Ekim 2019 Perşembe 11:09 - Son Güncelleme 24 Ekim 2019 Perşembe 11:17

Galatasaray’da, taraftarlarla sorun yaşayan Younes Belhanda için karar verildi. Sarı kırmızılı yönetim, Faslı futbolcu için ara transfer döneminde gelecek teklifleri değerlendirecek.

Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid'e 1-0 mağlup olup maça, Younes Belhanda’nın davranışları damgasını vurmuştu.

Oyundan çıkarken taraftarın protestosuna karşılık veren Faslı oyuncuya, teknik direktör Fatih Terim karşılaşma sonra düzenlenen basın toplantısında sahip çıkmıştı.

Ancak olayın perde arkasında yaşananların farklı olduğu öğrenildi.

Tecrübeli teknik adamın, çenesinde kırık olduğu dönemde bile vazgeçmediği Belhanda'nın performansından memnun olmadığı ifade edildi.

Fatih Terim'in, geçen sezonun devre arasında Suudi Arabistan'a satılmasına izin vermediği Faslı futbolcunun kalması için artık ısrarcı olmayacağı belirtildi.

Sarı - kırmızılı yönetim de taraftarlarla yıldızı barışmayan Belhanda'yı devre arasında gönderme kararı aldı.

Deneyimli orta saha oyuncusunun menajeri William D'Avila ile temasa geçmeye hazırlanan yönetim, D'Avila'dan oyuncusuna ara transfer döneminde kulüp bulmasını isteyecek.

Takım içinde şu anda alternatifi olmadığı için Belhanda'nın kadro dışı bırakılması ise söz konusu değil.

Tecrübeli futbolcunun, devre sonuna kadar oynamaya devam etmesi bekleniyor.

Galatasaray'ın 2017 yazında Dinamo Kiev'den 9 milyon avroya aldığı Belhanda, sarı kırmızılı ekipte 79 karşılaşmada forma giyip 9 gol, 21 asistlik performans sergiledi.

Yıllık 3 milyon 350 bin avro kazanan ve 2021'e kadar sözleşmesi olan Faslı oyuncu, Galatasaray’da 2 lig şampiyonluğu ve 1'er kez de Türkiye Kupası ve Süper Kupa sevinci yaşadı.

Kaynak: TRT SPOR

Etiketler : BelhandaGalatasaray
Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz