Futbol

"Galatasaray'ın durumundan..."

24 Ekim 2014 Cuma 18:13 - Son Güncelleme 24 Ekim 2014 Cuma 18:24

Abdullah Avcı, Galatasaray'a sürpriz hazırlığında...

İstanbul Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında sahalarında yapacakları Galatasaray maçını kazanarak, namağlup unvanlarını korumak istediklerini söyledi.

Süper Lig'in ilk 6 haftasında 1 galibiyet ve 5 beraberlik alarak namağlup yoluna devam eden lacivert-turunculu takımın teknik direktörü Avcı, Galatasaray ile 26 Ekim Pazar günü Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda yapacakları maç hakkında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Avcı, ligin en az gol yiyen takımı olduklarını hatırlatarak, "Takım savunmasını iyi yapan ve kompak oynayan bir takım oluşturmayı hedefledik. Takım savunmasına ağırlık verdik ve oyuncularımız buna iyi geri bildirimde bulundu. Şu anda 6. haftada ligin en az gol yiyen takımıyız. Hiç mağlup olmadık. Bunlar gelişimimiz açısından önemli adımlar" diye konuştu.

Galatasaray'ın oyuncu kalitesinin var olduğunu ancak oyun kalitesini oturtmaya çalıştığını anlatan Abdullah Avcı, şöyle devam etti:

"Ligin önemli takımlarından bir tanesiyle oynayacağız. Onlar da önemli bir süreç yaşıyorlar. Galatasaray'ın oyuncu kalitesi var ama oyun kalitesini geliştirmeye çalışıyorlar. Biz de bu durumdan faydalanmaya çalışacağız. Maça kazanma duygusuyla çıkacağız ve yenilmezliğimizi devam ettirmek istiyoruz. Bu ligde varlığımızı hissettirdik ama kazanarak iyi bir takım ve aile olduğumuzu vurgulamak istiyoruz. Ligin iyi yerlerinde dolaşan, herkesin saygı duyduğu bir takım olma yolunda adımlar atıyoruz. Hedef takım olmaya doğru gidiyoruz."

Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli ve sarı-kırmızılı oyuncuların, Borussia Dortmund yenilgisi sonrası, hedeflerinin İstanbul Başakşehir maçı olduğu yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine Avcı, şu ifadeleri kullandı:

"Lige dönüş anlamında söylemişlerdir. Çünkü önlerinde 3 gün sonra oynayacakları bir lig mücadelesi vardı. Galatasaray'ın hedefleri, Avrupa'da ve Türkiye'de zirvede olmaktır. O amaçla ilk müsabaka Başakşehir maçı olduğu için öyle söylediklerini düşünüyorum. Torku Konyaspor veya başka bir takımla oynayacak olsalardı o ismi söyleyeceklerdi. Normal lig müsabakasına hazırlanacaklar. Baktığımızda iyi bir süreç yaşamıyorlar. Türkiye'de bir galibiyet veya mağlubiyetle her şey değişebiliyor."

Avcı, Galatasaray'ın birkaç gün arayla ligde Fenerbahçe'yi yenip, Avrupa'da Borussia Dortmund'a farklı mağlup olmasına da değinerek, "Türkiye Ligi'nde de aynı pozisyonları veriyorlar ama cezalandırılmıyorlar. Avrupa'da ise cezalandırıyorlar. Aradaki fark budur" şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz