Futbol

G.Antep-Kayseri maçının ardından

09 Mart 2014 Pazar 17:03 - Son Güncelleme 09 Mart 2014 Pazar 17:10

G.Antep Yardımcı Antrenörü Şahin, çok önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Gaziantepspor Yardımcı Antrenörü Murat Şahin, 2-1 kazandıkları Kayserispor maçına ilişkin, "Alt sıralardan uzaklaşmamız için çok önemli bir galibiyet aldık" dedi.

Şahin, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, karşılaşmanın iki taraf adına da zor geçtiğini söyledi.

Rakiplerinin bu maça final niteliğinde baktığını ifade eden Şahin, "Onların da mutlak galibiyete ihtiyacı vardı. Bizim de geçen hafta deplasmanda kazandığımız Kardemir Karabük maçının ardından bu maçı da kazanıp aldığımız 3 puanı anlamlandırmamız gerekiyordu. Oyuncularımız ilk yarıya iyi başlayamadı. 20'inci dakikada duran toptan gol yedik. Üstüne Binya'nın atılması maçı ilk yarı çok zora soktu" diye konuştu.

İlk yarının Kayserispor lehine bittiğini ifade eden Şahin, ikinci yarı yaptıkları değişikliğin takıma katkı sağladığını dile getirdi.

İlk ve ikinci yarı olmak üzere iki farklı oyun sergilediklerini vurgulayan Şahin, "Oyuncularımız ikinci yarı inanılmaz bir mücadele örneği gösterdi. Çünkü 10 kişi kalıp 1-0 geriye düşmek, maçı kazanmak için iyi mücadele gerektirir. Bunu ikinci yarı gösterdik. Alt sıralardan uzaklaşmamız için çok önemli bir galibiyet aldık" dedi.

Kayserispor cephesi
Kayserispor Teknik Direktörü Domingos Paciencia da Gaziantepspor'a 3 puanı hediye ettiklerini söyledi.

İlk yarıya iyi başladıklarını belirten Paciencia, ilk 45 dakika kontrolü de ellerinde bulundurduklarını ifade etti.

Bütün şartların lehlerine geliştiğini vurgulayan Paciencia, şöyle konuştu:

"Rakip takımdan bir oyuncu atıldı. Kontrolü ele almamız gereken noktada kaybettik. Rakibe burada 3 puanı hediye etmiş olduk. Her şey iyi giderken tecrübe eksikliğinden gol yiyoruz ve ondan sonra oyundan tamamen kopuyoruz. Bugün bizim yaptığımızı başarmak belki de zor olandı. İyi şeyleri bir araya getirdiğimiz maçta, sezon boyunca verdiğimiz kötü örneklere bir yenisini daha ekledik. İlk yarıda Gaziantepspor'un bir serbest vuruş dışında doğru düzgün pozisyonu yok. İkinci yarıda da öyle üstünlük kuracak oyun oynamıyordu. Ta ki bizim kötü tabir ettiğimiz periyodun içine girene kadar. Yediğimiz gollere rağmen ikinci yarı da Mouche'nin, Abdullah Durak'ın ve Vanek'in yüzde yüzlük pozisyonları vardı. Onları da atamadıktan sonra maalesef maçı koparmak zor oldu."

İlk yarıdaki mücadeleden ve oynanan futboldan memnun kaldığını dile getiren Paciencia, "Bu gençlerle yola devam edeceğiz. Başka opsiyonumuz yok. Bu gençlere güvenmek ve inanmak durumundayız. Bugün verdiğimiz mücadele gibi ligin sonuna kadar mücadele edeceğiz. Hala daha fırsat olduğuna inanıyorum. Buna oyuncuları da inandırmak zorundayız" diye konuştu.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz