Futbol

Gaziantep-A.Konya maçı sonrası

19 Kasım 2016 Cumartesi 16:53 - Son Güncelleme 19 Kasım 2016 Cumartesi 13:59

Kartal ve Kocaman, 90 dakikayı değerlendirdi.

Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında Atiker Konyaspor'a 3-0 yenilen Gaziantepspor'un teknik direktörü İsmail Kartal, maçta çok basit goller yediklerini söyledi.

Kartal, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, karşılaşmanın ilk yarısında ortada giden bir maç izlediklerini belirtti.

İki takımın da futbol adına üretken olamadığını aktaran Kartal, ilk golü karambolden yediklerini dile getirdi.

İkinci yarıya daha hızlı başladıklarını ve oyunu lehlerine çevirmek için çalıştıklarını ifade eden Kartal, "60. dakikaya kadar gerçekten iyi bir oyun sergiledik. Üç tane çok net pozisyon bulduk. Bunları değerlendiremedik." dedi.

Ligdeki son 3 maçta rakiplerine göre oyunun bir bölümünü çok üstün oynadıklarını, pozisyonlar bulduklarını ama sona gidemediklerini anlatan Kartal, şöyle konuştu:

"Pozisyonları değerlendirseydik, maçı çevirebilirdik. 60. dakikada bir top geliyor ve o da gol oluyor. Bu golden sonra takım demoralize oldu açıkçası. İyi oyunun karşılığında atamayınca ve rakibin kaleye gelen ilk topu gol olunca, oyuncularımın morali bozuldu. Çok basit goller yedik. Bu goller için önlem almalıyız ve daha çok çalışmalıyız. Bunları düşünerek hareket etmeliyiz. Önümüzdeki maçlara en iyi şekilde hazırlanacağız."

- Atiker Konyaspor cephesi

Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman ise özellikle Avrupa mesaisinden sonra yeniden orta sıraları yakalama anlamında önemli bir maça çıktıklarını söyledi.

İddialarını sürdürebilmek için bu maçı kazanmaya odaklandıklarını anlatan Kocaman, kendi sahasında iyi sonuçlar alan Gaziantepspor gibi güçlü bir takıma karşı oynayacakları için hazırlık döneminde ciddi şekilde çalıştıklarını vurguladı.

Maçın oynandığı sahayı "berbat" diye nitelendiren Kocaman, "Bu sahada iyi oynamak imkansızdı ama her şeye rağmen 3-0 kazandığımız bir maç oldu. Çok gol pozisyona girdik. Rakibimiz, ikinci yarının hemen başında 2 gol pozisyonuna girdi ve bunlardan birisi çok netti. Bunlar maçın dönüm noktası oldu. Bu berbat sahada hiç ummadığımız kadar farklı bir skorla kazandık. O yüzden futbolcularımı canı yürekten kutluyorum." diye konuştu.

Sahayla ilgili sözlerinde Gaziantep şehrini ve takımını hedef almadığına dikkati çeken Kocaman, Gaziantepspor'a bundan sonraki maçlarında başarılar diledi.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz