Futbol

Gaziantep gol yollarında "suskun"

16 Aralık 2014 Salı 12:46 - Son Güncelleme 16 Aralık 2014 Salı 12:51

Gaziantepspor, son 4 haftadır rakip fileleri havalandıramadı.

Gaziantepspor Teknik Direktörü Okan Buruk, son haftalarda gol atamamalarında Muhammet Demir'in eksikliğinin etkili olduğunu söyledi.

Lige iyi başlangıç yapmasına rağmen devamını getiremeyen kırmızı-siyahlı ekip, geride kalan 13 haftada 4 galibiyet ve 3 beraberlikle 15 puan toplayabildi. Puan cetvelinde 12. sırada bulunan Gaziantep temsilcisi, attığı 13 gole karşılık kalesinde 18 gol gördü.

Ligde en son 1-0 kazandığı Akhisar Belediyespor maçında Muhammet Demir'in ayağından gol sevinci yaşayan Güneydoğu temsilcisi, sonraki haftalarda sırasıyla Torku Konyaspor (2-0), Galatasaray (1-0), Gençlerbirliği (2-0) ve Beşiktaş (1-0) karşısında mağlup oldu. Bu sürede kalesinde 6 gol gören kırmızı-siyahlı ekip, buna karşın rakip fileleri havalandıramadı.

Gaziantepspor, geride kalan 13 haftanın istatistiklerine bakıldığında ligin en az gol atan 4. takımı arasında yer aldı.

En golcü isim: Muhammet Demir

Kırmızı-siyahlı ekipte en golcü isim ise Muhammet Demir oldu.

Rakip fileleri 5 kez havalandıran "gol silahını" 3 golle Chibuke, 2 golle Oğulcan ve Chico, bir golle de Erdem Şen takip etti.

Teknik Direktör Buruk, yaptığı açıklamada, son 4 maçta gol yollarında etkili olamadıklarını belirtti.

Takımın gol yükünü Demir'in sırtladığını vurgulayan Buruk, "Golcü futbolcumuz sakatlığı nedeniyle 3 haftadır sahalardan uzak kaldı. Son haftalarda gol atamamamızda Demir'in eksikliği de etkili oldu. Kendisi için özel antrenman programı hazırladık. Büyük ölçüde sakatlığı geçti. Zannediyorum, bu haftaki maçta aramızda olabilecek" dedi.

AA

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz