Futbol

Gaziantep, yeni stadına kavuşuyor

10 Mart 2015 Salı 11:40 - Son Güncelleme 10 Mart 2015 Salı 11:45

Gaziantep, yıl sonunda 33 bin kişilik yeni stadına kavuşuyor.

Spor Toto Süper Lig'de ve PTT 1. Lig'de temsilcileri bulunan Gaziantep, yıl sonunda 33 bin kişilik yeni stadına kavuşuyor.

Merkez Şehitkamil ilçesi Beylerbeyi Mahallesi'nde yapımına yaklaşık 2,5 yıl önce başlanan stadyumda çalışmalar hummalı şekilde devam ediyor. Bir yandan betonarme bölümü, bir taraftan da çelik konstrüksiyon montajlarının yapıldığı stat, yaklaşık 33 bin kişi kapasiteli olacak.

İnşaat aşamasından itibaren UEFA standartlarının dikkate alındığı stadyumda bin 117 araçlık otopark da yapılıyor. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yürütülen çalışmaların yıl sonu tamamlanması hedefleniyor.

TOKİ Başkanı Ergün Turan, yaptığı açıklamada, bugüne kadar 18 stat inşaatında aktif görev üstlendiklerini söyledi.

Galatasaray ve Mersin İdmanyurdu'nun maçlarını oynadığı statların teslim edildiğini anımsatan Turan, diğer 16 tesisteki çalışmaların hızla sürdüğünü vurguladı.

Gaziantep'teki stadyumun yapımı devam eden 16 tesisin en büyüğü olacağını aktaran Turan, "Tamamlandığında 33 bin kişi aynı anda maç izleme fırsatı bulacak. UEFA standartlarında tasarlanan bu tesis, hem seyir zevki hem de loca açısından değerlendirildiğinde önemli spor kompleksini ülkemize kazandırmış olacağız" dedi.

Turan, inşaat aşamasında araziyle ilgili bazı sorunlar yaşamalarına rağmen şantiyedeki son durumun iyi olduğunu dile getirdi.

Gaziantep'e yakışır bir tesisi ülke sporuna kazandıracaklarını belirten Turan, şöyle konuştu:

"Güneydoğu'nun önemli spor merkezlerinden olan yeni stattaki kaba inşaatının yüzde 80'inden fazlası tamamlandı. İnşallah stadyumu yıl sonu hizmete açılacak. Yeni sezona hazır hale gelmesi için yoğun gayret içerisindeyiz. Eğer bu olmasa bile en geç gelecek sezonun ikinci devresinde hizmet verecek hale gelecek. Bu stadyum, Gaziantep halkına ve sporseverlere en az 50 yıl hizmet edebilecek bir eser olacak."

Turan, Türkiye'deki sağlık ve spor yatırımlarının önemli bölünü kendilerinin üstlendiğini sözlerine ekledi.

AA

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz