Futbol

Gaziantepspor-Fenerbahçe maçından notlar

24 Mart 2014 Pazartesi 20:00 - Son Güncelleme 24 Mart 2014 Pazartesi 20:58

Seyircisiz oynama cezası nedeniyle karşılaşmayı kadınlar ve çocuklar izledi.

Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulunun, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulunun Gaziantepspor'a verdiği bir maç seyircisiz oynama cezasını onaylaması nedeniyle karşılaşmayı kadınlar ve çocuklar izledi.

Karşılaşmaya iki takımın taraftarları büyük ilgi gösterdi. Taraftarlar saatler önce stada gelerek takımlarına destek verdi. Karşılaşma öncesi Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı görevlileri, jandarmanın kuruluşunun 175'inci yıl dönümü dolayısıyla hakemlere çiçek takdim etti.

Kasığındaki sakatlığı nedeniyle antrenmanları takımdan ayrı program dahilinde yapan Brezilyalı Cristian ve yabancı kontenjanına takılan Michal Kadlec ve Samuel Holmen Gaziantep'e getirilmedi. Teknik direktör Ersun Yanal, sakatlığı nedeniyle ligde geçen hafta Kayseri Erciyesspor mücadelesinde forma giyemeyen Egemen Korkmaz'ı yedek soyundururken, savunmada Bekir İrtegün'e şans verdi.

Gaziantep'e getirilen kaleci Volkan Demirel, belindeki ağrılar nedeniyle 20 kişilik kadrodan çıkarıldı. Kaleye Fehmi Mert Gönok geçerken, yedek kaleci olarak Erten Ersu kadroya dahil edildi. Yanal, Gaziantepspor karşısına Fehmi Mert Günok, Bekir İrtegün, Mehmet Topal, Sow, Kuyt, Meireles, Alves, Emre Belezoğlu, Emenike, Gökhan Gönül, Caner Erkin 11 ile çıktı.

Ceza sınırında 5 futbolcu

Sarı lacivertli ekipte Gaziantepspor mücadelesi öncesi 5 futbolcu sarı kart cezası sınırında. Ligde üçer sarı kartları bulunan Egemen Korkmaz, Kuyt, Mehmet Topal, Emenike ve Gökhan Gönül, Gaziantepspor maçında birer kart daha görmeleri durumunda, 27. haftadaki Bursaspor mücadelesinde cezalı duruma düşecek.

Gaziantepspor üst sıraları zorluyor

Son haftalarda aldığı galibiyetlerle üst sıraları zorlamaya başla yan kırmızı siyahlı takım, sahasında Fenerbahçe'yi de yenerek ligdeki çıkışını sürdürmek istiyor. 4 haftadır kaybetmeyen takım, en son 21. haftada Çaykur Rizespor deplasmanından puansız döndü. Geçen hafta kart cezalısı olan Binya, Fenerbahçe maçında ilk 11'de görev aldı. Sergen Yalçın, Fenerbahçe maçında Karcemarskas, Şenol Can, Orhan Gülle, Traore, Ekrem Dağ, Serdar Özbayraktar, Stankevicius, Binya, Mustafa Durak, Cenk Tosun ve Birol Hikmet'e ilk 11'de görev verdi.

Gaziantep'deki maçlar-

İki takım lig tarihinde 56. kez karşı karşıya geldi. Taraflar arasında geride kalan maçlarda Fenerbahçe'nin 36-11 üstünlüğü bulunuyor. 8 maçta da eşitlik bozulmazken, Fenerbahçe 114, Gaziantepspor ise 55 gol attı. Sezonun ilk yarısında İstanbul'da yapılan maçı da Fenerbahçe 3-1 kazanmıştı.

Fenerbahçe, Gaziantepspor ile deplasmanda 27. kez karşı karşıya geldi. Gaziantep'te yapılan 26 lig maçında Fenerbahçe 11, ev sahibi ekip 10 galibiyet alırken, 5 maç berabere bitti. Gol sayısında ise Fenerbahçe'nin 44-37 üstünlüğü bulunuyor.

Bu arada, iki takım arasında 1993-1994 sezonunda Gaziantep'te yapılması gereken maç, ev sahibi ekibin cezası nedeniyle Mersin'de oynanmış ve Fenerbahçe 2-0 galip gelmişti.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz