Futbol

"Gaziantepspor küçük demedim"

04 Eylül 2014 Perşembe 21:43 - Son Güncelleme 04 Eylül 2014 Perşembe 21:47

Okan Buruk: "Başarıya aç bir ekip kurduk. Bu sene lige damga vurmak istiyoruz"

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Gaziantepspor'da, Kayseri Erciyesspor maçı hazırlıkları devam ediyor.

Kırmızı-siyahlılar, iki günlük iznin ardından çalışmalarına başladı. Celal Doğan Tesisleri'nde teknik direktör Okan Buruk nezaretinde gerçekleştirilen antrenman, koşu ve egzersizlerle başladı. Futbolcular, antrenmanın ana bölümünde pas çalıştı.

Teknik direktör Buruk, antrenman öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, "Başarıya aç bir ekip kurduk. Bu sene lige damga vurmak istiyoruz" dedi.

Milli maçlar için verilen arayı iyi değerlendirmek istediklerini belirten Buruk, "Eksiği olan oyuncular var. Bu futbolcuların yenilemeleri için ara iyi olacak. Transfer döneminde her mevkiyi hemen hemen tamamladık, bunu da uygun bütçelerle yaptık. Çok büyük paralar harcamadan kaliteli oyuncuları takıma kazandırdık" diye konuştu.

Takımda büyük bir rekabet olacağını vurgulayan Buruk, Şöyle devam etti:

"Hedefimiz hem ligde başarılı olmak hem de kulübün temellerini sağlamlaştırmak. Bu anlamda yönetim ve transfer komitesi fedakarca çalıştı. Güzel ve kaliteli bir ekip kurduk, insani olarak da oyunculuk olarak da sağlam bir ekip olduk. Hem teknik heyet hem de oyuncular başarıya aç. Bu sene lige damga vurmak istiyoruz. Allah'ın izniyle buna da yavaş yavaş başlıyoruz."

Buruk, lige galibiyetle başlamanın önemine dikkati çekerek, bunun mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Sivasspor'a attığı gollerle takımını sırtlayan Muhammet Demir'in bu maçta öz güvenini yeniden kazandığını dile getiren çalıştırıcı, "Muhammet ligin en kaliteli forvetlerinden biri. Yaşı genç ve geleceği olan bir oyuncu. Sezon başından beri çok yoğun çalıştı. Maça biraz tutuk başlamasına rağmen özellikle ikinci yarıda gol bölgesinde ustalığını gösterdi. Bu Muhammed'in tekrar kendine güveninin gelmesini sağladı" diye konuştu.

- Arjantinli Ontivero

Arjantinli oyuncu Lucas Ontivero ise Gaziantepspor'a geldiği için mutlu olduğunu söyledi. Gaziantepspor yönetimine teşekkür eden genç oyuncu, "Buraya elimden gelenin en iyisini yapmaya geldim. Gaziantepspor'un başarısına katkı sağlamak istiyorum. Zor bir ligde mücadele ediyoruz, bu da benim hoşuma gidiyor. Burada başarılı olmak istiyorum. Bu nedenle Türkiye'de kaldım ve Gaziantepspor'u seçtim" ifadelerini kullandı.

Ontivero, kırmızı-siyahlı ekibe gelmeden önce yabancı bir basın kuruluşuna verdiği demecin yanlış yorumlandığını belirtti.

Arjantinli futbolcu, şunları kaydetti:

"Buraya gelmeden önce gerçeği yansıtmayan bir haber yapıldı. Röportajda kesinlikle 'Gaziantepspor küçük bir kulüp' demedim. Sadece Gaziantepspor için küçük de olsa bir katkım olacağı için çok mutlu olacağımı söylemiştim. Fakat bu cümlem farklı yansıtıldı. Bunun düzeltilmesi için sosyal medyadan açıklama yaptım."

Kayseri Erciyesspor maçına da değinen Ontivero, bu karşılaşmadan 3 puanla ayrılmak istediklerini dile getirdi. Ligde hiçbir maçın kolay olmadığını söyleyen Ontivero, oynanmadan maç kazanılmadığını, çok çalışıp galip gelmek istediklerini sözlerine ekledi.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz