Futbol

Geçilmez "tay" Chelsea

13 Şubat 2014 Perşembe 11:44 - Son Güncelleme 13 Şubat 2014 Perşembe 12:00

G.Saray'ın rakibinin, Premier League'de bileği bükülmüyor.

Chelsea Menajeri Jose Mourinho, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada şampiyonluk yolundaki rakiplerini atlara, kendi takımını ise beslenmeye muhtaç bir taya benzetmişti. 

Tartışmalara yol açan bu benzetmeye rağmen Londra ekibinin gösterdiği performans pek de öyle değil dedirtiyor.

Premier League'de zirveye yerleşen Chelsea yaklaşık 60 gündür yenilmiyor. 

Maviler, son resmi yenilgisini 17 Aralık 2013'teki Sunderland maçında aldı ve bir daha yenilmedi.

Chelsea, Premier League'deki yenilmezlik sayısını ayrıca 11 maça çıkardı. Ligdeki son yenilgi ise 15. haftada deplasmandaki Stoke City maçında gelmişti.

Mourinho'nun ekibinin iç saha performansı da göz kamaştırıyor. Ligin evinde yenilmeyen tek ekibi olan Chelsea, sadece iki maçta puan kaybetti.

48 gol atan ve 21 gol yiyen Chelsea, ayrıca ligin kalesinde en az gol gören ekibi. “Maviler”in, bu sezon şampiyonluk adayı takımlarla oynadığı hiçbir maçı kaybetmemiş olması da dikkat çekiyor.

Ligde Manchester United karşısında 0-0 beraberlik ve 3-1′lik galibiyetler elde eden Chelsea, Manchester City’yi 2-1 ve 1-0 mağlup etti. Liverpool’a da 2-1 üstünlük sağlayan Mourinho’nun ekibi, Arsenal ile ligde 0-0 berabere kalırken, Lig Kupası’nda ise rakibini 2-0 geçmeyi başardı.

Bu arada Belçikalı Eden Hazard'ın sergilediği futbol da beğeniyle izleniyor. Mourinho'nun Messi ile Ronaldo kasdederek "Canavarlardan sonra Neymar ile birlikte şu anda en iyisi" şeklinde değerlendirdiği Hazard, resmi maçlarda 14 gole imza atmış durumda.

Galatasaray - Chelsea Avrupa Şampiyonlar Ligi ikinci tur ilk maçı, 26 Şubat Çarşamba günü İstanbul’da yapılacak. Rövanş karşılaşması ise 18 Mart Salı günü Londra’da oynanacak.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz