Futbol

"Gelişen bir kulübüz"

30 Mayıs 2015 Cumartesi 22:57 - Son Güncelleme 30 Mayıs 2015 Cumartesi 23:00

Avcı "Kulübümüz tarihinde ilk kez Avrupa kupalarına gidiyor."

Spor Toto Süper Lig'in son haftasında deplasmanda Mersin İdmanyurdu ile 2-2 berabere kalan İstanbul Başakşehir'in teknik direktör Abdullah Avcı, "Kulübümüz tarihinde ilk kez Avrupa kupalarına gidiyor. Bu da bizim için bir gelişim" dedi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, iyi bir sezon geçirdiklerini ifade eden Avcı, "Özellikle rahmetli Süleyman Seba'nın adının verildiği bir sezonda, ayrıca bizim de tekrar Süper Lig'de olduğumuz ilk senede dördüncülüğü yakalamak bizi son derece mutlu ediyor. Ligi doğru yerde bitirdik. Gelişen bir kulübüz" diye konuştu.

Avcı, karşılaşmanın ilk 15 dakikasında iyi oynadıklarını belirterek, "Bu dilimde pozisyonlarımız vardı. Sonrasında Mersin İdmanyurdu devreye girdi. Mersin İdmanyurdu saygı gösterilecek bir takım. Bireysel hatalar ve baskı anında basit top kayıplarından 2-0 geriye düştük" diye konuştu.

Oyun içerisine yaptıkları müdahalelere oyuncuların doğru cevaplar verdiğini ifade eden Avcı, "Maçta beraberliği yakaladık, kazanabilirdik de. Ama bugün sonuna geldiğimiz, şampiyonluk yaşamış 5 tane takımın bulunduğu ilk 6 arasında bulunmuş olmamız son derece mutluluk verici. Kulübümüz tarihinde ilk kez Avrupa kupalarına gidiyor. Bu da bizim için bir gelişim" değerlendirmesinde bulundu.

Mersin İdmanyurdu cephesi

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, sezonu istedikleri yerde bitirdikleri için mutlu olduklarını söyledi.

Transfer yasağına değinen Çalımbay, ligi daha üst sıralarda bitirebilecek kapasitede olduklarını ancak ilk yarıda transfer yapamadıkları için bunu gerçekleştiremediklerini anlattı.

Çalımbay, karşılaşma hakkında yaptığı değerlendirmede ise iyi bir mücadelenin yaşandığını belirterek, şunları kaydetti:

"Gerçekten ligin son maçı olmasına rağmen mükemmel bir karşılaşma oldu. İki takım da kazanmak için gereken her şeyi yaptılar. Biz 10 kişi kaldığımız zaman büyük bir dezavantaj ortaya çıktı. Murat Ceylan gibi yılların tecrübeli bir oyuncusunun bunları yapmaması gerekiyordu. Rahatça sahadan çıkabilirdi. Biz golü yemeden önce Murat ile ilgili değişikliğimizi yapacaktık zaten ama maalesef golü yedik. Biz 10 kişi kaldığımızda da iki tane net pozisyonlar yakaladık. Ama karşımızdaki takımın hedefi vardı ve her türlü de riske girdi. Bunun neticesinde 2 gol yedik."

Oyuncularını sezon boyunca yaptıkları mücadeleden dolayı kutlayan Çalımbay, "Hedefimiz lige baktığımız zaman buydu. Bunu da gerçekleştirdik. Bu sezonu istediğimiz yerde bitirdik. Artık önümüzdeki sezona iyi bir şekilde hazırlanan iyi bir Mersin İdmanyurdu olacaktır mutlaka" ifadelerini kullandı.

Çalımbay, bir gazetecinin, yönetimle görüşmek için Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nin (CAS) transfer yasağıyla ilgili 12 Haziran'da vereceği kararı bekleyip beklemeyeceğini sorması üzerine, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ben Mersin İdmanyurdu ile daha görüşmedim. Tabii ki görüşeceğiz. Sezon içerisinde bir sürü sıkıntılar yaşadık. Bunları yönetimimizle konuşup, tartışacağız. Zaten benim Mersin İdmanyurdu takımıyla görüşmeden başka bir takımla net bir şekilde görüşmem mümkün değil. Onun için CAS'ı bekledik, yine bekleyebilirim ama ondan önce bir görüşme yapıp bazı şeyleri konuşabiliriz. Bazı konuşabileceğimiz takımlar da var ama dediğimiz gibi önce Mersin İdmanyurdu kulübüyle görüşüp, sonra yolumuzu çizeceğiz. Mecburen kararı beklemek gerekiyor. Transfer yasağı gelirse ona göre bakmak gerekiyor, yasak kalkarsa ona göre transfer yapıp yolumuzu çizmek gerekiyor. Bunun dışında yönetimle konuşulacak daha çok büyük sorunlar var."

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz