Futbol

Genç futbolcunun buruk sevinci

11 Kasım 2013 Pazartesi 13:52 - Son Güncelleme 11 Kasım 2013 Pazartesi 14:47

Milli takıma davet edilen İshak Doğan, buruk bir mutluluk yaşıyor.

A Milli Futbol Takımı'nın Kuzey İrlanda ve Belarus ile oynayacağı özel maçlar için ilk kez aday kadroya davet edilen Kardemir Karabükspor'un genç oyuncusu İshak Doğan, geçen ay babasının hayatını kaybetmesi nedeniyle, ay-yıldızlı formayı giyecek olmanın sevincini buruk yaşıyor.

İshak Doğan, A Milli Futbol Takımı'nın 15 Kasım Cuma günü Kuzey İrlanda, 19 Kasım Salı günü ise Belarus ile oynayacağı özel maçların aday kadrosuna davet edilmesinden dolayı çok sevinçli olduğunu söyledi.

Milli takıma davet edilmesiyle ilgili haberi bir arkadaşından öğrendiğini anlatan genç futbolcu, ''Aday kadro açıklandıktan sonra bir arkadaşım listeyi cep telefonuyla bana mesaj olarak gönderdi. Mesajı okurken ismimi gördüm. Tarif edilmez bir heyecan oldu benim için'' dedi.

"En büyük hayalim" 

İshak Doğan, futbola başladığından bu yana en büyük hayalinin A Milli Futbol Takımı'nın formasını giymek olduğunun altını çizerek, bu hayalinin gerçekleşmesinin de kendisi için büyük bir onur olduğunu dile getirdi.

''Geçen ay babam Mekke'de vefat etti"

Bir yandan hayalini gerçekleştirmenin sevincini yaşarken bir yandan da üzüldüğünü ifade eden İshak Doğan, şunları söyledi:

''Geçen ay babam Halil Doğan, annem ile hacca gitmişlerdi. Babam Mekke'de vefat etti. Bu olay beni gerçekten çok etkiledi. En büyük hayalim A Milli Takıma davet edilmekti. Bu sevincimi geçen ay kaybettiğim babamın da görmesini çok isterdim. Çünkü babam beni ay yıldızlı forma ile görmeyi çok istiyordu. Ay yıldızlı forma ile mücadele ederken babam çok gururlanacaktı. Bu nedenle farklı duygular içindeyim. Babam bugünümü görse benimle gurur duyardı. Beni milli takıma davet eden hocalarıma çok teşekkür ederim. Onları mahcup etmeyeceğime inanıyorum.''

Futbola nasıl başladı?

İshak Doğan, gurbetçi bir ailenin çocuğu olarak 9 Ağustos 1990'da Almanya'nın Hagen kentine bağlı Geveke köyünde dünyaya geldiğini, küçük yaşlardan itibaren futbola merakının olduğunu belirtti.

Arkadaşlarıyla futbol oynarken kendisini izleyen köy takımının altyapı antrenörünün dikkatini çektiğini belirten Doğan, "Antrenör takımla birlikte antrenmanlara çıkmamı istedi. Ancak, babam futbola karşı çıkıyor ve benim okumamı istiyordu. Bunu kendisine iletince, babamla konuşmak üzere evimize geldi. Uzun uğraşlar sonucunda güçlükle babamı ikna etti ve o gün futbol yaşantımın başlangıcı oldu" diye konuştu.

Köy takımının altyapısında 5 yıl futbol oynadıktan sonra 12 yaşındayken Halil ve Hamit Altıntop ile Yıldıray Baştürk'ün de forma giydiği Bundesliga takımlarından SG Wattenscheid'in altyapısından teklif aldığını ifade eden İshak Doğan, büyük bir mutlulukla gittiği bu takımda da 17 yaşında A takıma yükseldiğini anlattı.

İshak Doğan, SG Wattenscheid'in ardından Almanya 2. Lig takımlarından Arminia Bielefeld'den aldığı teklif üzerine buraya transferinin gerçekleştiğini vurgulayarak, "Bir sene de burada forma giydikten sonra Ankaragücü'nün teklifiyle anavatanım Türkiye'ye geldim" dedi.

Tercihi ay-yıldızlı forma oldu

Her zaman A Milli Futbol Takımı'nın formasını giyme hayaliyle yaşadığını vurgulayan İshak Doğan, bunun için de geçmişte Almanya Milli Takımı'ndan gelen teklifi reddettiğini ifade etti. 

"Almanya Milli Takımını reddettim" 

İshak Doğan, Arminia Bielefeld takımında oynadığı sırada Alman Milli Takımı yetkililerinin kendisini takip ettiğini aktararak, şöyle konuştu:

"Almanya Milli Takımı yetkilileri bana teklifte bulundular. Hemen ardından da Türk Milli Takımı'ndan teklif geldi. Tercihimi büyük bir gururla ay-yıldızlı forma için kullandım. Genç ve A2 Milli Takım formalarını giydim. Şimdi de A Milli Takıma davet edildim. Bundan sonraki hedefim, A Milli Takım formasını bir daha çıkarmamak üzere giymek. Bunu başaracağıma da inanıyorum.'' (AA)

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz