Futbol

Gençlerbirliği'nden Melo'ya tepki

05 Mayıs 2014 Pazartesi 19:09 - Son Güncelleme 05 Mayıs 2014 Pazartesi 19:15

Hakan Kaynar, Galatasaraylı futbolcu Felipe Melo'ya ağır eleştirilerde bulundu.

Gençlerbirliği Kulübü Basın Sözcüsü Hakan Kaynar, sarı-kırmızılı kulübün stadına, Avrupa'daki modanın etkisinde kalınarak "Arena" ismin konulduğunu ifade ederek, "Ama cumartesi günü oynadığımız maçta bu ismi, bu 'arena' ibaresini ciddiye alan bir tek Melo ve maçın hakemi vardı. Ne Gençlerbirliği futbolcuları o Arena'ya ölmek için çıkan gladyatörlerdir ne de Melo onları öldürmek için Arena'ya salınan canavar" dedi.

Türk Telekom Arena'da cumartesi gecesi yaşananlara yönelik, "Roma İmparatorluğu arenalarında yaşananlardan farklı değildi" iddiasında bulunan Kaynar, "Maçın ardından pozisyonları yorumlayan herkesin tasvip etmediği hareketlerin sahibi bu arkadaşımız bence gereken cezayı almalı. Yaptıklarını herkesin gördüğünü zannediyorum. Aynı şekilde gözlemciler de görmüştür diye umuyorum" diye konuştu.

Melo'nun rakibini tekmelediğini, hakeme dil çıkardığını, Hakan Aslantaş'a kimsenin tasvip etmeyeceği hareketlerde bulunduğunu ve Deniz Naki'ye kafa attıktan sonra da kendisini yere bıraktığını öne süren Kaynar, "Bu arkadaşın futbol dışı meziyetlerinin kimler tarafından nasıl değerlendirileceğini bilemem ama menajerleri eminim ki bundan sonra başka özelliklerini de öne çıkaracaklardır... Melo, cumartesi günü ne eline ne de diline sahip old" ifadesini kullandı.

Kaynar, karşılaşmada gerçek futbolseverlerin sahada görmekten hicap duyacağı şeyler izlediklerine değinerek, "Biz seyirciyiz, oyuna müdahale edemeyiz, ama hakem ve yardımcılarının da bizim gibi izlemesi, izleyici pozisyonunda kalması düşündürücü" değerlendirmesinde bulundu.

"Melo'ya en büyük ceza"
Melo'nun karşılaşmada en az 3 kez kırmızı kart görmesi gerektiğini iddia eden Kaynar, "Melo'nun cezası 90 dakika içinde kesilmemiş olabilir. Belki 90 dakikadan sonra da kesilmeyecek ama gerçek futbolseverlerin onu bir futbolcu olarak hatırlamamaları Melo'ya verilmiş en büyük ceza olacaktır" dedi.

Kaynar, kırmızı-siyahlı ekibin İstanbul'a zaten 6 eksikle gitmesi ve karşılaşmada da iki oyuncusunun sakatlanmasının maça ilişkin analizlerde ele alınması gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Maçın gidişatını ve sonucunu değiştiren sakatlıklar değil, asıl hem Melo'ya hem ceza sahasına girmek üzereyken tekme atarak Jimmy'yi düşüren Selçuk'a hakemin toleranslı davranmasıdır. Bu kadar eksiğimize ve maç içinde yaşadığımız bütün aksaklıklara rağmen İstanbul'dan galip dönemediysek, müsebbibi sahada futbol hariç her şeye müsamaha gösteren hakemlerdir. Melo ile aynı sahada mücadele ederek, hakemin Melo'nun hareketlerine karşı takındığı müsamahalı davranışlara ve tüm yaşananlara karşın sabırlı kalarak kırmızı kart görmeyen futbolcularımız da bir tebriği hak ediyor."

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz