Futbol

Gol krallığı yarışında zirve değişti

09 Temmuz 2020 Perşembe 11:01 - Son Güncelleme 09 Temmuz 2020 Perşembe 11:05

Süper Lig'de gol krallığı yarışında zirvenin yeni sahibi Aytemiz Alanyasporlu Papiss Cisse oldu. Galatasaray maçında fileleri iki kez havalandıran 35 yaşındaki forvet, 22 gole ulaştı ve Trabzonsporlu Sörloth'u geçti.

Aytemiz Alanyaspor'un Galatasaray'ı 4-1 yendiği maçta iki gol atan Senegalli santrfor, ligin bitimine üç hafta kala gol krallığı yarışında zirveyi ele geçirdi.

Gol sayısını 22'ye yükselten 35 yaşındaki oyuncu, 21 gollü Trabzonsporlu Sörloth'u geride bıraktı. Geçen sezonu 16 golle tamamlayan Cisse, son 4 maçta 6 golle büyük bir çıkışa imza attı.

Uzun süre krallık yarışında ilk sırada yer alan Sörloth ise aynı dönemde iki gol atabildi.

22 golü 17 maçta atan Senegalli futbolcu, 5 karşılaşmada ikişer kez rakip fileleri havalandırdı.

Bundesliga'da Freiburg formasıyla 10 yıl önce 22 golle kariyerinin en etkili sezonunu yaşayan deneyimli forvet, bu performansını Süper Lig'in bitimine üç hafta kala tekrarlamış oldu.

Galatasaray maçından sonra konuşan Cisse, "Dürüst olmak gerekirse benim bu seneki hedefim geçen yıl olduğu gibi 16 gol atmaktı. Bu sayıyı geçtikten sonra sahada bulunduğum her an zevk almaya bakıyorum. Takımımın hedeflerine ulaşması adına elimden geleni yapıyorum" ifadesini kullandı

35 yaşındaki oyuncunun Aytemiz Alanyaspor'la sözleşmesi ligin bitiminde sona eriyor. 

Kaynak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz